Наръчник за умерена консумация

Или „Как да не се обезглавим в петък вечер?“
Наръчник за умерена консумация

Много добре знаем, че с наближаването на петъчната вечер потривате доволно ръчички и очаквате настъпването на онзи час, в който със страшна сила ще "си биете камшиците" и ще се отдадете на консумация от преобладаващо алкохолно eстество. Знаем го, защото точно в момента и ние правим същото.

Но колкото сме развълнувани, два пъти повече сме загрижени. Загрижени за вашето, а и за собственото си здраве. Защото, драги читатели, по-умни (и жадни) от нас хора са доказали, че прекомерната употреба на увеселителни напитки е вредна. Именно тази загриженост ни кара непрекъснато да търсим начини за редуцирането на алкохола до някакъв обществено и здравословно приемлив минимум. И тук ще споделим с вас тези от тях, за които сме установили, че не само работят, но и не изискват упражняването на и без това амортизираната ни от дългата работна седмица воля:

  1. Не започвайте да пиете, ако сте жадни. Колкото по-силно е това усещане в онзи заветен момент, толкова по-голяма е вероятността да прекалите с алкохола в несъзнателни опити да утолите жаждата. Затова пийте много вода през целия ден и се уверете, че урината ви е светла на цвят, непосредствено преди да се впуснете във веселбата.

  2. Не започвайте да пиете, ако сте гладни. Много хора не си дават сметка, че гладът (и понижената кръвна захар) стимулират желанието за алкохол. Последният е доста калоричен, но за съжаление ще нахрани единствено въображението ви и неспособността ви да артикулирате и членоразделяте. Гениалната тактика за избягване на подобно събитие е да се нахраните добре преди или след излизане от работа. Нещо, което може би ще установите е, че питието просто не ви доставя същото удоволствие на пълен стомах.

  3. Гарнирайте всяка чаша алкохол с чаша вода. Дори и бирата. По този начин не само, че ще се обзаведете с по-малко промили, но и ще туширате евентуалните негативни ефекти на следващия ден. Един от основните компоненти на махмурлука е дехидратацията, която до голяма степен може да бъде избегната с обилна консумация на вода. Освен това, така значително ще ускорите процеса на елиминиране на токсините.

  4. Определете си бюджет. Това обаче не значи да си кажете "Тази вечер ще пия за 10 лева!". Означава да излезете с 10 лева. Точно така! Колкото и да не ви харесва идеята, във ваш интерес е да излезете без банковата си карта и с точно толкова пари, колкото на трезва глава ви се струва прилично да изхарчите за пиене и, евентуално, такси. И не забравяйте да предупредите компанията си, че над вас тегне проклятие, което ще застигне всеки, който ви почерпи.

Знаем, че вече сте на вратата, затова ще ви пожелаем "Наздраве!" и ще ви оставим да изпробвате току-що прочетеното на практика. Дзън!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април