Няколко прости правила за щастива връзка

Няколко прости правила за щастива връзка

Когато започвате връзка, мечтаете нещата този път да се получат. Иска ви се да сте щастливи с партньора си и това щастие да си остане завинаги. Но връзките и отношенията са толкова сложни, че проблеми и трудности се появяват във всеки момент. Най-честите причини за проблеми в отношенията са предизвикани от лоша комуникация.

Недомлъвките, неизказаните неща, скритите мисли, прикритите нагласи, негативните емоции, които се трупат поради лошата комуникация са все предпоставки за лоши отношения, за липса на щастие, за цялостен разпад във връзката.

Ако се чудите как така има двойки, чиито отношения процъфтяват и щастието им изглежда безоблачно независимо колко време са заедно, има една тайна за това – добрата комуникация.

А зад нея стоят още 3 малки тайни за безкрайно щастие във връзката, които изобщо не са трудни за изпълнение. Кои са те?

1. Не се опитвайте да четете мисли

Правенето на предположение какво мисли и чувства партньорът ви е най-голямата грешка. От нея произтичат куп неразбирателства, погрешни изводи и решения, които подтикват и вас към погрешни действия спрямо половинката ви. Така се затваряте в омагьосан кръг, който с времето разваля все повече и повече хармонията между вас.

Ако общувате открито и не се опитвате да си четете мислите, а да питате, когато имате някакво притеснение, това ще ви помогне да изградите устойчиви отношения, в които щастието да остане такова, каквото го искате – безкрайно.

Важно е комуникацията, разбира се, да е двустранна. Ако питате партньора си какво мисли и чувства, но не получавате искрен отговор, това също е проблем.

2. Не приемайте нещата лично

Хората имат една специфична величина в характерите си, която е част от личността им. Това е егото. То е застъпено в различна степен при отделните хора и в зависимост от това се определят и реакциите им в дадени ситуации.

Ако сте от хората, които се засягат твърде дълбоко от дреболии, егото ви се наранява лесно, защото е прекалено силно изявено. Ще се изненадате колко по-лесно ще вървят отношенията ви, ако не се сърдите за дреболии и не приемате прекалено лично всяка дума на партньора си.

Истината е, че в действителност хората се нараняват, без съзнателно да искат да го правят. Склонни сме да търсим под вола теле, когато партньорът ни прави нещо, което не ни харесва или ни кара да се чувстваме по-маловажни заради неговите действия, отколкото смятаме, че сме.

Ето защо е от огромно значение да разграничавате ситуациите, в които наистина има нужда от реакция от ваша страна и тези, които е по-добре да отминете, без да задълбавате, пише Az-jenata.bg. Това ще ви помогне да сте по-щастливи във връзката си.

3. Просто казвайте истината

Искрените отношения са една от най-важните предпоставки за щастие във връзката, което остава задълго, дори завинаги. Честното общуване е разковничето на всеки проблем и можете да се убедите в това. Не говорете с недомлъвки, не крийте важни неща от партньора си.

Не отговаряйте с "няма проблем" или "нищо", когато ви пита какво ви е. Много хора го правят и на пръв поглед изглежда маловажно, но всъщност има огромно влияние върху отношенията и щастието във връзките. 

ключови думи:
щастлива връзка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април