Пет малки тайни на успешната връзка

Пет малки тайни на успешната връзка

Знае ли винаги човек, как да обича, да прощава или пък да запази семейството си.

Не, това не се учи никъде. Това се разбира и изстрадва  от самия живот. Защото няма нищо дадено наготово и за една щастлива връзка си е нужна и борба, която явно не всеки може да води, и обич. Така трябва да е всеки ден, във всяко едно отношения, защото ежедневието и социалните проблеми убиват и най-верните, и щастливи двойки.

 Затова и любовта е колкото силна, толкова и крехка! 

Има ли начин връзката между двама истински обичащи се хора да се запази дълго време?

Ето ви пет съвета за това: 

1. Вярвайте в любовта си. Абстрахирайте се от всякакви статистики, истории с приятели, защото за всеки, неговата връзка си е строго индивидуална. Ако живеете в постоянен страх, че връзката ви ще се разпадне, бъдете сигурно, че ще се случи! Просто вярвайте истински, че ще остареете с този човек.

2. Съсредоточете се върху общите нужди. Основен фактор в успешните бракове и връзки е старанието на всеки един от партньорите да се грижи за другия. Не постоянно да се мисли "а каква е моята изгода". Общите нужди са от емоционалната жажда за любов, през романтичните изненади, до мръсните чинии в мивката. Не го играйте на "кой е по-прецакан", просто се грижете един за друг.

3. Запазете своята идентичност. Да, вие вече сте едно, но не през цялото време! Много често единият от партньорите се слива с живота и навиците на другия. Става безличен, безгласен… скучен. Общите дейности и интереси са прекрасни, но не и с цената на нечия идентичност. Не губете себе си във връзката! Никога.

4. Говорете – в стабилната връзка няма теми табу! Дори с цената на скандал, кажете си, каквото имате да си кажете. Не трупайте лъжи и негативни емоции в себе си. Рано или късно ще излязат наяве и става страшно. А и откровените разговори са трудни само в началото. Много бързо ще свикнете, че можете да си казвате всичко и ще се убедите колко приятно е усещането!

5. Много физически контакти, защото физическата близост води и до емоционална! И не става дума само за секс, макар той да е в челните места. Целувайте се, дръжте се за ръце, гушкайте се, докосвайте се. Загубите ли физическите си контакти, връзката ви е обречена.

ключови думи:
връзка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април