Пет причини една връзка да се разпадне

Пет причини една връзка да се разпадне

Според неписани закони на човешката природа, ние през определен етап от живота си, търсим човек, който да бъде нашата половинка. Създаването на любовна връзка, развитието ѝ и оцеляването ѝ във времето, е сложен процес. Има много фактори, от които зависи дали ще сме щастливи с партньора си, дали връзката има бъдеще. Има някои неща, които в дългосрочен план могат да доведат до нейното разпадане. Вижте кои са.

Проблеми с доверието

Доверието е абсолютно необходимо за интимността, за развитието и поддържането на една любовна връзка. Проблемите с доверието обхващат широка гама. Понякога се случва да има проблеми между партньорите, които да не са разрешени, обсъждани. С времето тези проблеми се настаняват трайно във връзката. Започва подозрение към другия, към неговата лоялност дори и за дребни неща.

Изневяра и ревност

Те са свързани с доверието. Една подозирана или потвърдена изневяра може да бъде разрушителна за връзката. Емоционални афери, флиртове, физически забавления... Изневярата е като счупена ваза. Може да се залепи вазата (връзката), но никога няма да бъде същата. Дори и партньорите да решат да не се разделят, те ще преминат дълъг период на възстановяване, който може да се окаже изтощаващ. Изневярата е опустошително преживяване, но преди да отправим обвинения към другия, трябва да сме абсолютно сигурни, че той ни е предал, пише az-jenata.

Липса на баланс

Още нещо, което може да разруши една връзка са небалансираните взаимоотношения, които могат да се наблюдават при всяка връзка, без значение от възрастта на партньорите. Дисбалансът възниква, когато единият или двамата партньори не успеят да приоритизират връзката. Не ѝ придават значение, а вместо това във фокуса са им други ситуации, хора, животът, който водят извън нея. Всяка връзка има своите приливи и отливи, кризи. Но е лошо, когато единият партньор се превърне за другия в даденост, когато неговите желания са без значение. Небалансираните взаимоотношения може да включват – повече време за приятелите, винаги празниците се празнуват само със семейството на единия партньор, когато само единият взима решения за връзката, които са важни и т. н.

Трудности в общуването

Много двойки не умеят да комуникират ефективно. В дългосрочен план това води до отдалечаване на партньорите. Лошата комуникация пречи на задълбочаването на интимността, не гради доверие, поражда съмнения. Тя е причина двама души да започнат да омаловажават нуждите си, да не взимат заедно важни решения, да не споделят.

Липса на съвместимост

Противоположностите невинаги се привличат и понякога това пречи на връзката. Ако двамата партньори гледат в различни посоки за бъдещето, ако са коренно различни като интереси, ако има липса на компромиси, тогава връзката е непълноценна и дори да е дългосрочна, тя рано или късно приключва.

ключови думи:
връзка причини разпад

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април