Плосък корем

С тези пет лесни трика
Плосък корем

·      Намалете солта

Солта е една от онези подправки, без които повечето от нас не биха могли да си представят живота. Факт е, че тя не е от най-полезните храни и в завишени количества би могла да допринеса за сериозни здравословни проблеми. От естетическа гледна точка, солта е основният виновник за задържането на течности в организма. Намаляване на количеството сол би довело до по-бързото изчистване на токсините от черния дроб.

 

·      Не консумирайте плодове след тежки готвени ястия

Много често избираме плодове за десерт и след това се чувстваме подути. Причината не е в тази прекрасна природна храна, а в комбинацията с други храни. Плодовете сами по себе си са лесни за храносмилане, тъй като са съставени основно от вода. Желателно е плодовете да се ядат сутрин на гладно и да не се смесват с мазнини като ядки. Ако ви се похапва нещо сладко за десерт, можете да изберете сушени плодове – те имат много по-малко количество вода и са също толкова полезни.  

1695136Pinterest

  

·      Пийте достатъчно вода

Количеството вода за всеки е строго индивидуално. Все пак е желателно да пием между литър и половина и два вода на ден – в това не спадат останалите течности като чай, кафе или сокове. Най-добрият начин да прочистим тялото си сутрин и да задействаме храносмилателната система е като започваме деня с чаша леко топла вода с изстискан половин или един лимон.

 

·      Внимавайте с хранителни комбинации

Плодовете са само едно от нещата, с които е желателно да се внимава ако искате да имате плосък корем. Имайте също наум, че храните с животински произход са много по-трудни за храносмилане от нерафинираните пълнозърнести продукти, ядките, семената и всички останали растения.  

 

·      Смейте се

Няма по-добро натоварване за коремните мускули, а и за целия организъм от смеха.

Вижте още за полезните свойства на смеха - Смях за здраве

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април