Рекордно масов снежнотопков пердах

6 000 души, над 7 000 кг сняг, стотици хиляди снежни топки
Рекордно масов снежнотопков пердах

Понеже светът се нуждае от всевъзможни рекорди, книгата на Гинес е едно от най-увлекателните и същевременно потресаващи четива. Последния път, когато се допитах до нейните виртуални страници, имах странното удоволствие да изгледам репортаж от рекорда по натъркване на очи с една от най-лютите чушки, познати на човечеството. Днес обаче ще си говорим за нещо съвсем тривиално.

Предишният рекорд за най-голям бой със снежни топки е организиран от кмета на град Тебек Пак Джонг Ги и се състои на 22 януари 2010 година по време на 17-тия Снежен фестивал в едноименната планина Тебек. В него участват точно 5 387 души, което представлява около 10% от целокупното градско население.

Само преди няколко дни (12 януари) това колосално постижение беше разбито на снежинки, след като близо 6 000 души се събраха в Сиатъл, за да отпразнуват тазгодишния Ден на снега. За целта от планинските проходи са докарани над 7 000 килограма кристализирана вода, които служат за построяването на масивни укрепления. Случилото се е най-епичният пердах със снежни топки в историята. Приблизителна нагледна представа за него можете да добиете от следното видео:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май