Смяна на времето: Напред или назад ще местим стрелките?

Смяна на времето: Напред или назад ще местим стрелките?

В последната неделя на март зимното часово време ще приключи. През нощта на 30 срещу 31 март 2024 г. часовниците отново се сменят към лятно часово време.

Промяна на времето към лятно часово време през 2024 г: напред или назад?

 При преминаване към лятно часово време часовникът се премества с един час напред, т.е. от 3 ч. сутринта на 4 ч. сутринта.

Промяната на времето е лоша новина за хората, които стават късно, тъй като нощта става с един час по-кратка.

Как да се подготвим за смяната на времето?

Най-късно в понеделник ще усетим смяната на времето, когато се включи алармата. В резултат на това се появяват проблеми със заспиването и продължителността на съня, умора, неудовлетвореност, а понякога и загуба на апетит.

 Те могат да продължат с дни или дори седмици, тъй като организмът ни се нуждае от време, за да свикне с промяната.

Можете да помогнете на тялото си да се приспособи към промяната със следните мерки:

Променете режима си на сън в петък: Ако ежедневието ви го позволява, легнете си по-рано в петък вечер и започнете съботния ден по-рано.

 Събуждане с дневна светлина: Метод за леко събуждане е да оставите слънцето да ви събуди. Бавно просветляващата дневна светлина ще ви събуди леко и естествено.

Не подремвайте по обяд: Вие сте от хората, които по обяд презареждат батериите си с кратка дрямка? Наистина много здравословна рутина! За да помогнете на тялото си да свикне със смяната на времето, не трябва да правите тези дремки през първата седмица на лятното часово време. Това означава, че ще си лягате по-рано вечер, защото умората настъпва много по-рано.

Вечеря по време на смяната на времето: Склонни сме да се чувстваме напълно изтощени на пълен стомах, но въпреки това не можем да спим добре. Организмът ни е толкова зает с храносмилането, че няма възможност да се изключи и да се подготви за сън. Ето защо, особено в дните след смяната на времето, е важно вечер да се яде лека храна и напълно да се избягва богатата обилна вечеря,  пише Actualno.com.

 

ключови думи:
лятно чсово време

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май