Татусите - доза самочувствие, глътка спомени

Татусите - доза самочувствие, глътка спомени

Татуировките са едни от първите декорации, достъпни за хората. И сега в някои диви племена правят специални изображения за водачи, воини, свещеници, има дори племенни и семейни татуировки. Що се отнася до съвременния свят, ние украсяваме телата си с рисунки, за да запазим нещо наистина важно с нас завинаги или просто за да демонстрираме екстравагантност.

Днес много хора избират да правят татуировки на различни части на телата си. Това ги кара да се чувстват по-щастливи и красиви. Животът им става по-интересен и нестандартен.

Преди около 50 години татуировките се смятаха за белег на декласирана личност и бяха осъждани от обществото. Сега модата за постоянни изображения достигна своя връх: тийнейджъри, млади хора, момчета, момичета, мъже и жени и дори възрастни хора се татуират.

Защо хората рисуват по телата си?

Мнозина си правят татуировки в името на самоутвърждаването и самочувствието. Те се чувстват горди от себе си. Другите около тях им се възхищават понякога, но не липсват и недоволни, които смятат този процес за неестествен и вулгарен.

Случва се и да свикнете с татуировките, да се отегчите от тях. Тогава единственият изход е да създадете нова. Така отново чувствате радост и възхищение и нивото на адреналина се повишава.

Някои хора обичат да изпитват болка при убождане. В същото време страдат и стават по-възбудими.

Има и такива, които гонят модата. За тях е важно да са в крак с другите и да ги впечатляват. Така те стават по-модерни.

Има много случаи, когато хората искат да скрият белези с помощта на татуировка. Това е сериозен аргумент, защото навсякъде рисунката ще изглежда добре, докато белезите са отблъскващи. В този случай татуировките на корема са доста популярни. Преди такава отговорна стъпка обаче е необходимо да се консултирате с лекар, за да изключите възможни противопоказания.

Как дамите да изберат правилното място за картинката

Обърнете внимание на следните подробности: дали татуировката се изкривява при движение, дали трябва да е достъпна за обществеността, или не, дали можете да скриете шарката под дрехите си и как правилно да поставите татуировката върху тялото. Ако изберете грешното място за изображението, можете да развалите целия ефект от нея.

Различните полове избират различни места за татуировки. Това се дължи на факта, че жените искат да ги използват, за да направят телата си по-секси, по-красиви, но да не изглеждат вулгарни, така че избират места, например зад ухото, които могат да бъдат скрити под дрехите или покрити с коса. Много татуировки на шията дават същата възможност. А мъжете, от друга страна, искат да бъдат по-отворени и да изложат картинката на показ. Затова често заявяват себе си с големи татуировки, грабващи окото.

Но да не забравяме, че истинската красота е вътре в човека и външната обвивка избледнява. Всичко трябва да е умерено. Основното нещо е да не прекалявате с татуировките. В крайна сметка те се нуждаят от специални грижи.

 Звездни дами си правят смешни, странни и неприлични рисунки

Анджелина Джоли

На една от татуировките й (на врата) е изписано "Know your rights” ("Знай правата си”). А там, където преди имаше надпис "Били Боб”, сега се издигат колони с цифри - точните географски координати на местата, където са родени нейните шест деца с бившия ѝ съпруг Брад Пит.

Манди Мур

Татуировката пази спомени и дава самочувствие

Какво има на глезена си актрисата и поп певица Манди Мур? Отговорът е малка самотна сперматозоидна клетка. "Странно е чувството, когато една глупава татуировка, която цялата ни група си направи на шега преди 8 години, сега принуждава моя дубльор да си нарисува точно същата”, написа Манди преди време в Instagram, публикувайки потвърждаваща снимка там.

Риана

Барбадоската поп певица Риана има повече от две дузини татуировки. Ето една част от тях: знакът Риби зад ухото, надписите "Shhh” и "Love” на пръстите, сокол на глезена, звездичка на ухото и влак от звезди между лопатките, надписи на санскрит, арабски и английски, датата на раждане на най-добрия <210> приятел и череп с лък на глезените, пистолети отстрани и египетската богиня Изида под гърдите (в чест на починалата й баба). Надписът на ключицата "Never a failure, always a lesson” ("Не грешка, а урок”) Риана направи след като през 2009 г. беше бита от бившия си приятел - певеца Крис Браун. Освен това бележката е направена "огледална”, така че нейният приносител винаги да я чете, приближавайки се до огледалото, и да не прави отново подобни грешки. Според Риана татуировките за нея са вид наркотик.

Автор: Цветелина Атанасова

Източник: Марица

ключови думи:
татуси

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април