Яко! Фестивал на ледените фигури у нас

Стартира утре и ще продължи до 6 февруари, включително
Яко! Фестивал на ледените фигури  у нас

Както и да го изчислявате, първият месец от новата година си отиде. Нещо повече, краят на зимата съвсем не е далече. Затова използвайте всяка добра възможност, за да се порадвате на настоящия сезон.

Такъв шанс ще имате съвсем скоро и по-точно – утре, когато в София ще бъде поставено началото на първия фестивал на ледените фигури в България.

Sofia Ice Fest 2013 ще бъде открит официално в 16 часа пред сградата на Телефонната палата, София, и ще продължи до 6 февруари, включително.

В продължение на 7 дни софиянци, както и гостите на столицата, ще се радват на красиви ледени скулптури и на чудни интерактивни кристални инсталации. 

Всъщност, всички ще получим възможността да наблюдаваме отблизо красивия и нелек процес на обработка на леда и превръщането му в произведение на изкуството. За целта, за посетителите на фестивала ще бъдат провеждани вълнуващи демонстрации - работа с еднометрови ледени блокове и интерактивни инсталации за снимка за спомен. 

Майсторство ще покажат световно признатите артисти в тази област - Руслан Коровков (Русия) и Ирина Тафлевская (Украйна).

787435Sofia Ice Fest 2013

През всеки един от дните са предвидени различни атракции, светлинно шоу върху леда и илюминации. За малчуганите пък ще се организират снежни игри с различни награди, зимни приказки в иглу, интерактивен кът на тема "Климатичните промени и ледената шапка на Земята", детски работилници и др. Вечерите ще завършват подобаващо - с парти, спретнато от талантливи ди джей-магьосници, между които IHOU, Bel, Shaker Maker и други.

За ваша информация, фестивалът се организира от Пазар за изкуство и култура Human Thinks – организация на артисти от различни сфери, имащи за цел да променят градската среда и да стимулират творческия заряд у всеки човек, в партньорство с пространството за култура и изкуство VIVACOM Art Hall.

Организаторите на събитието имат амбицията да превърнат инициативата в ежегоден фестивал. Стискаме им палци да го направят, а ние задължително ще уважим с присъствието си първото издание.

Елате и вие :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май