Без повече мухъл по хляба с тези трикове

Без повече мухъл по хляба с тези трикове

Старите хора са казвали, че никой не е по-голям от хляба и затова изхвърлянето му се е считало за голям грах. 

 

За съжаление, понякога се случва така, че не можем да го изядем навреме и той започва да мухлясва. Сърцето ни се свива, но трябва да го хвърлим в боклука. И си обещаваме, че следващия път това няма да се случи. 

Въпросът как да запазят хляба свеж и мек вълнува много домакини. Той е много актуален, особено ако в дома им той не е сред най-консумираните продукти и не искат непрекъснато да харчат пари за пресен. 

Точно за тях от jenata.blitz.bg  дават няколко трикчета, с които хлябът винаги ще е в свеж вид. 

Най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание, е продуктът да има достъп до въздух. Затова не си заслужава да го поставяте в плик, още повече пък да го завързвате. Съхранявате ли го по този начин, хлябът доста бързо ще мухляса от влагата, останала в торбата. 

За да запазите хляба по-дълго време свеж и ароматен, сложете парче ябълка или картоф в кутията, където го държите. Те ще наситят хляба с влага и той ще остане мек.

С една чаена лъжичка сол, която е абсорбатор, по-добре да поръсите самата кутия за хляб. Това ще помогне за премахване на излишната влага, която се отделя по време на готвене, и ще предотврати покриването на хляба с плесен. 

Прясно изпеченият хляб – домашен или купен от магазина, е най-добре да се съхранява в платнена торба с дупки, за да може диша. Така той ще запази свежестта и вкуса си до три дни.

Може също така да го опаковате в хартия за готвене. В този вид може да го съхранявате в кутията за хляб.

Ако се налага да пътувате за няколко дни, а вкъщи е останал много хляб, не е нужно да го изхвърляте. За целта го увийте с няколко слоя хартия за готвене или пергамент, след това го сложете в найлонов плик, завържете го добре и го приберете в хладилника. 

Този метод ще увеличи издържливостта на продукта за седмица или две. А за да възстановите мекотата му, просто го затоплете в микровълновата, във фурната или го задръжте малко над пара.

ключови думи:
мухъл хляб

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април