Необходими Съставки
- брашно - 400 г
- сирене - 200 г
- яйца - 1 бр.
- вода - 1 ч.ч.
- олио - 1 с.л.
- оцет - 1 с.л.
- сол - 1 щипка
- мазнина - за пържене
Приготвяне
  Разбиваме яйцето с тел или миксер и към него прибавяме водата, олиото, оцета и солта.
  
  Пресяваме брашното и с разбъркване го прибавяме към сместа. 
  
  Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 10 топки.
  
  Разточваме всяка топка на правоъгълна кора и корите нареждаме една върху друга, като предварително ги намазваме с олио. 
  
  Престояват 1 час, след което разточваме отново цялата кора. 
  
  Поръсваме я с натрошеното сирене и я навиваме на тънко руло, което нарязваме на парчета. 
  
  Всяко парче добре прищипваме в краищата, за да не изпадне сиренето и леко притискаме отгоре с точилката.
Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят
 
                 
                 
                 
                 
                 
			 
				 
				 
				 
				 
                     
                     
                    

Добави коментар