Малки трикове в кухнята за по-лесно и вкусно готвене

Малки трикове в кухнята за по-лесно и вкусно готвене

Не е задължително да сте професионални готвачи, за да знаете и ползвате някои трикове в кухнята. Ето няколко идеи, които могат да ви влязат в употреба.

За да смекчите вкуса на кафето и да му придадете кремообразен аромат и нежност, добавете много малко парче масло към джезвето, преди то да кипне.

Патладжаните няма да са толкова мазни след изпържването, ако преди това ги запечете във фурната или микровълновата и едва след това ги наредите в добре загрят тиган с малко олио. По-добре е да не прехвърляте патладжаните веднага в чинията, а първо върху кухненска хартия, която също ще абсорбира излишното масло.

Месният бульон ще бъде по-богат, ако мръвката се постави в тенджерата, докато водата е още студена. Ако месото се сервира като второ ястие, то трябва да се сложи в тенджера, когато водата вече заври. Бульонът е по-малко богат, но месото остава сочно и вкусно.

Ако искате да получите вкусни зеленчуци при варене, трябва да ги поставите във вода, след като водата заври. И обратното - ако искате бульонът да е вкусен, трябва да започнете да варите зеленчуците в студена вода.

Ако имате спешна нужда от майонеза, а у дома има само заквасена сметана, можете лесно, просто и бързо да я замените. За да направите това, добавете разбит жълтък и 1 чаена лъжичка горчица към сметаната и разбъркайте добре.

За да не се слепва оризът или макароните по време на готвене, трябва да добавите малко слънчогледово олио или зехтин към водата или да измиете със студена вода в гевгир след приготвянето.

 

Вместо с галета можете да панирате месото със смлени орехи. Така хем ще е по-вкусно, хем и по-полезно, пише "Телеграф".

ключови думи:
хитринки в кухнята

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май