Необходими продукти:
  
  2-3 белтъка
  1 ч.ч. кристална захар 
  1/2 ч.ч. ориз 
  1 пакетче масло
  2-3 с.л. пудра захар
  
  за сиропа: 
  
  150 г захар 
  500 мл вода 
  
  
  Начин на приготвяне:
  
  * Счукайте ориза в хаванче и го смесете със захарта, маслото и 1 ч.ч. вода.
  * Сварете сместа на умерен огън, докато се сгъсти, като не спирате да бъркате.
  * След това я изсипете в намазнена тава на пласт с дебелина около 2 см и я изпечете във фурната, докато започне да се карамелизира.
  * Извадете готовата халва от фурната и я залейте с хладък сироп, приготвен от водата и захарта.
  * Оставете я да се охлади и я нарежете на парчета.
  * Поднесете я гарнирана с разбитите на сняг белтъци.
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар