Необходими Съставки
- Кисело мляко - 3 с.л. с връх
 - бакпулвер - 1 к.л.
 - яйца - 1 бр. прясно
 - сол - щипка
 - олио - 3 супени лъжици
 - сирене - 50 г натрошено
 - кашкавал - 50 г настърган ситно
 - самардала - 2 щипки
 - брашно - 3 с.л. или колкото е необходимо
 - Приготвяне на Тиганички със сирене и кашкавал
    
Към три супени лъжици кисело мляко прибавяме една к.л. бакпулвер, три супени лъжици олио, щипка сол, две щипки сол самардила.
Разбъркваме добре. Прибавяме и разбито яйце, натрошено сирене и настърган ситно кашкавал.
Влагаме лъжица по лъжица брашното - три супени лъжици или повече, за да се получи гъсто тесто.
Изпичаме (изпържваме) от двете страни тиганичките в намазан с олио тиган, като сипваме тестото със супена лъжица. Готовите тиганички поднасяме за закуска с айран или кисело мляко. 
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар