Хляб на тиган (ВИДЕО)

Хляб на тиган (ВИДЕО)

Ето една рецепта за хляб без печене.  Той става мек и вкусен. Лесна рецепта, без фурна, само с 6 продукта!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

брашно- 400 гр. (пресято)

сол- 1 ч.л.

захар- 2 ч.л.

суха мая- 11 гр.

вода (хладка)- 200 мл.

зехтин- 15-20 мл.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Към пресятото брашно прибавете захарта, маята и разбъркайте. Добавете малко зехтин и продължете да бъркате, като прибавяте постепенно водата. Когато се образуват трохи прибавете солта, и продължете да месите. Трябва да се получи гладко еластично тесто. Оставете тестото да втасва на топло за 2 часа.

Примесете вече втасалото тесто. Намажете тигана в който ще печете с малко зехтин. Разточете тестото с диаметър колкото тигана. Поставете тестото в тигана. Покрийте с капак или кърпа и оставете да втасва за още 30 минути. Печете на ниска температура за около 17-20 минути от всяка страна. Приятен апетит!

ключови думи:
хляб на тиган

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април