Пиле с гъби

Рецепта от детството!
Пиле с гъби

Аромат може да те върне години назад и да си спомниш нещо конкретно от своето детство. В моя случай, миризмата на печени гъби в масло ме върнаха към спомена за вкуса на пилето с гъби приготвено с много любов от баба.

Оказа се, че и до днес пазя ясен спомен от приготвянето на това вкусно ястие, така че възнамерявам да го споделя с вас с надеждата, че с него ще успея да ви пренеса в годините назад, когато и вие сте били деца.

Необходими продукти:

1572627inm.com


800 грама пилешки гърди
300 грама гъби
3 супени лъжици масло
3 чаени чаши прясно мляко
1 щипка черен пипер
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
хималайска сол на вкус

Пилешките гърди се измиват и нарязват на малки и тънки ленти или парченца. Поставят се в тиган с похлупак и се задушават с масло, лук и чесън.

Гъбите се измиват, нарязват и бланшират в солена вода за 20 секунди след което се добавят към пилето, което вече къкри на котлона. Сосът го приготвяйте паралелно с пилето. За целта ви е нужен друг дълбок тиган, в който на слаб огън да запечете леко 3 супени лъжици брашно, докато придобият лек златист отенък, след което внимателно прибавяте прясното мляко, като не спирате да бъркате соса. След като сосът се сгъсти, залейте с него вече готовото пиле с гъби. Гарнирайте със ситно нарязан магданоз.

Сервирайте ястието със сезонна салата, няколко сварени картофа или шепа ориз. Да ви е сладко!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април