Пилешката кавърма на баба беше приготвена с домашна кокошчица. Може би и затова пазя ярък спомен от нея, защото аромата ѝ се носеше в цялата къща докато я готвеше.
  
  Спомням си, че първоначално изчистваше кокошката, попарваше я във вряла вода и после я вареше на бавен огън на печката с дърва и най-накрая когато беше готова пристъпваше към направата на
  кавърмата, която беше определено с вълшебен вкус.
  
  И до днес благородно завиждам на тези, които имат баба, която отглежда кокошчици и пилета в двора си. Съветвам ви, ако имате възможност да се сдобиете с домашно пиле или кокошка, да направите
  кавърмата с тях, защото вкуса няма нищо общо с пилето, което бихте използвали от магазина.
  
  Но да оставим мечтите на страна и да се съсредоточим върху рецептата. 
  
  Необходими продукти:
  
  
Thinkstock/Guliver
  
  500 грама пилешко филе или от домашна кокошка
  2 глави кромид лук
  1 стрък праз лук
  1 морков
  250 грама консервирани или замразени домати
  2 червени или зелени чушки (могат да се използват и консервирани)
  черен пипер
  мащерка
  сол
  чубрица
  зехтин или олио от семки на грозде
  
  Нарежете пилешкото филе на средно големи парчета, а зеленчуците на ситно. Задушете всички подправки, месо и зеленчуци на умерен огън, като най-накрая добавите доматите. Приготвяйте под похлупак за
  около 10 минути. След което изсипете цялото количество в гювеч с капак и сложете във фурната за около 30-40 минути на температура 200 градуса.
  Сервирайте със сезонна салата.
- iNews
 - Novinite
 - Econ
 - Jenite
 - Div
 - Sporta
 - FitWell
 - Sportuvai
 - Peika
 - Programata
 - Doctoronline
 - News in English
 
Пилешката кавърма на баба
Уникално вкусна
		
		
		
		
		
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар