Пилешката кавърма на баба

Уникално вкусна
Пилешката кавърма на баба

Пилешката кавърма на баба беше приготвена с домашна кокошчица. Може би и затова пазя ярък спомен от нея, защото аромата ѝ се носеше в цялата къща докато я готвеше.

Спомням си, че първоначално изчистваше кокошката, попарваше я във вряла вода и после я вареше на бавен огън на печката с дърва и най-накрая когато беше готова пристъпваше към направата на кавърмата, която беше определено с вълшебен вкус.

И до днес благородно завиждам на тези, които имат баба, която отглежда кокошчици и пилета в двора си. Съветвам ви, ако имате възможност да се сдобиете с домашно пиле или кокошка, да направите кавърмата с тях, защото вкуса няма нищо общо с пилето, което бихте използвали от магазина.

Но да оставим мечтите на страна и да се съсредоточим върху рецептата. 

Необходими продукти:

1627909Thinkstock/Guliver

500 грама пилешко филе или от домашна кокошка
2 глави кромид лук
1 стрък праз лук
1 морков
250 грама консервирани или замразени домати
2 червени или зелени чушки (могат да се използват и консервирани)
черен пипер
мащерка
сол
чубрица
зехтин или олио от семки на грозде

Нарежете пилешкото филе на средно големи парчета, а зеленчуците на ситно. Задушете всички подправки, месо и зеленчуци на умерен огън, като най-накрая добавите доматите. Приготвяйте под похлупак за около 10 минути. След което изсипете цялото количество в гювеч с капак и сложете във фурната за около 30-40 минути на температура 200 градуса.
Сервирайте със сезонна салата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април