“Китайското проучване”

Изследването, което преобръща разбиранията ни за диетите
“Китайското проучване”

Във време, в което светът е по-загрижен от всякога за външността си и има безброй режими, медикаменти и всевъзможни начини за отслабване, статистиките непрестанно ни съобщават за увеличаване на затлъстяващите.

"Китайското проучване” от д-р Колин Кембъл и д-р Томас Кембъл е един от първите научни материали, който прави пряката връзка между храненето и заболявания като рак, диабет и сърдечни проблеми.

1704585Хеликон

Книгата се препоръчва на всички, които са срещали пречки в борбата с наднорменото тегло, което от своя страна неминуемо води и до други здравословни проблеми.

За разлика от много модерни лечители, тези двама доктори няма да обвиняват емоционалното ви състояние, нито начина на живот за излишните килограми. Всичко се свежда до храната. Като източник на епидемията от затлъстявания, двамата лекари обвиняват голямото изобилие от високо преработени продукти, които повишават холестерола. Тези храни са в менюто ни едва от няколко десетелетия и резултатите започват да се наблюдават едва сега. Другият важен елемент, който се е променил в историята на човечеството, е голямото количество храни от животински произход. Нещата се влошават, когато в днешно време все повече диетолози съветват за високо протеинов, ниско въглехидратен режим за сваляне на килограми.

"Китайското проучване” се връща векове назад към диетата на древните китайци, които са консумирали предимно ориз и много малки количества животинска храна и са се радвали на дълголетие и отлично здраве.

Книгата разгръща нова страница в историята на здравословното хранене и на начина, по който гледаме на понятието "диета”.  

  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април