10 съвета за по-добро здраве и фигура

План за действие, който наистина работи
10 съвета за по-добро здраве и фигура

Здравето винаги личи отвън и е неизменно свързано с начина, по който се храним. Тези 10 лесни за следване съвета ще ви помогнат да подобрите здравето и фигурата си още от утре:

  1. Приемайте белтъчини с всяко хранене, в това число и на закуска.
  2. Елиминирайте от менюто си продуктите, съдържащи глутен. Това включва всички тестени и пшеничени изделия.
  3. Редуцирайте "хранителните продукти". 90% от калориите ви трябва да идват от храни, които са тичали, плували, летели, расли в земята или на дърво.
  4. Намалете нишестените продукти. Когато консумирате нишесте, старайте се то да е в натурална форма – овесени ядки, картофи, бобови растения, ориз.
  5. Не прекалявайте с плодовете и бъдете особено внимателни по отношение на прекалено сладките и/или презрели видове. Ябълките, грейпфрутите и горските плодове са удачен избор. Яжте плодовете самостоятелно или в комбинация с източник на протеин – ядки или сирене, ако предпочитате. Нека плодовите сокове бъдат по-скоро изключение.
  6. Намалете или напълно изключете млечните продукти. Изключения може да правят продуктите на млечно-кисела ферментация като кисело мляко, сирене, кашкавал. Задължително пълномаслени.
  7. Временно спрете алкохола. Месец по-късно можете да се върнете към умерена консумация.
  8. Заменете слънчогледовото олио със студено пресован зехтин. Рафинираните растителни масла допринасят значително за оксидативния стрес и хроничното възпаление поради термичната си нестабилност и високото съдържание на омега-6.
  9. Притеснявайте се по-скоро за вида мазнини, които консумирате, отколкото за тяхното количество в менюто си. Най-вредните мазнини са транс-мазнините, както и храните, които ги съдържат. Добър избор са омега-3 от студеноводни риби и рибено масло, зехтинът, който споменахме, масло.
  10. Пийте минимум 2 литра вода дневно. Всеки ден. Кафето и чаят не са вода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май