17-дневна диета

Която всъщност продължава повече от два месеца
17-дневна диета

Първото нещо, което искаме да ви предупредим по отношение на този хранителен режим, е да не се подвеждате по името му. 17 дни - друг път :)

Всъщност, въпросният план продължава точно 68 дни, защото е разделен на 4 цикъла, всеки от които, наистина - от по 17 дни. Объркващо е, да.

Въпреки тази подробност, създателят на програмата - д-р Майк Морено, не пропуска да спомене, че диетата обещава бързи и страхотни резултати. Хм. Това не го чувате за първи път, нали? 

Освен това Майк твърди, че планът е чудесен начин за контрол на метаболизма и предпазва от попадане в т. нар. плато в отслабването, когато ожесточено диетирате, а пък никак не сваляте килограми.

Диетата

Всеки 17-дневен цикъл включва прием на точно определено количество протеин, калории, мазнини и въглехидрати.

От менюто, логично, отпадат преработените храни, захарта, пържените продукти и като цяло - повечето нездравословни опции, за които се сещате в момента.

През първите два етапа от режима калорийният прием на диетиращия не трябва да надвишава 1,200 калории на ден.

Целта е организмът да се пречисти и да не се натоварва процесът на обмяна на веществата.

Третият цикъл е свързан с "постиженията". Очаква се, че дотогава диетиращият вече е изградил добри хранителни навици и че е по-близо до постигане на мечтаното тегло.

Последният етап комбинира наученото от предишните, като уикендът е освободен за чийтинг. Тоест, в събота и неделя вече можете да се наслаждавате на любимата си храна.

Подразбира се, че през целия режим трябва да приемате много вода и да се въздържате от консумиране на алкохолни напитки.

Що се отнася до спорта, тренировките също са с времетраене от 17 минути. Като ходенето тук е основната физическата дейност, на която трябва да се наблегне.

Според д-р Морено човек може да свали от 4,5 до 5,5 килограма по време на първия цикъл от режима. Е, диетологът признава, че в началото по-голямата част от това тегло е... вода.

Но същинското отслабване би трябвало да се очаква в следващите "епизоди" на диетата. Които, за да поддържат интригата, са още три.

Всичко звучи чудесно, но:

Първо, 1,200 калории са твърде малко, за да поддържат живота ;) на един истински активен индивид.

И, хайде, съгласни сме, че ходенето е чудесна физическа дейност, но ни се струва твърде скромна, за да бъде основна в нечия програма.

Като оставим настрана фитнес целите, вървенето наистина е хипер полезно и носи ужасно здравословни ползи за организма. В никакъв случай не ви казваме да се отказвате от него - самите ние вървим много повече от 17 минути на ден. Просто го комбинирайте с друг спорт и всичко ще си дойде на мястото. 

Иначе ние също бихме могли да си измислим план от, да кажем – 13 дни (звучи по-зловещо) и да премахнем нездравословните продукти от менюто си. Можем да ви гарантираме бърз метаболизъм и никакво плато в свалянето на килограми. Обаче оставяме обещанията на други, по-компетентни в тази област. 

По-скоро ще ви попитаме: опитвали ли сте този 17-дневен план и какво все пак мислите за него?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май