5 златни правила за вашата диета

5  златни правила за вашата диета

Най-важното

Ако искате да проработи вашата диета, то трябва да спазвате няколко правила, ако искате вашата диета да не е само загуба на време и пари, а да подейства.

1. Мислете винаги за прогреса си. Важно е да следите постоянно прогреса си, а не да мислите само за крайния резултат. Измервайте теглото си на няколко дни и си направете таблица, в която записвате всяка една промяна. Следете с какво се храните и какви хранителни вещества приемате. Не се доверявайте сляпо на рекламите, които ви казват, че дадено ястие е здравословно и ще ви помогне да свалите килограми.

2. Поставете си реални цели. Реалните цели са лесни за постигане и те ще ви мотивират да продължите да се борите с килограмите. Ако си поставите нереалистична цел, вие няма да успеете да я постигнете и ще се демотивирате. От там няма да постигнете нищо и диетата няма да даде резултат.

3. Не се сравнявайте с другите. Гледайте само себе си, не се сравнявайте с други, които са на диета. Има много фактори, които влияят на отслабването - пол, възраст, начин на живот и др. Гените също са важни, ако във вашето семейство има хора, които са с наднормено тегло, вие сте предразположени към това.

4. Правете неща, които ви влияят. Не гледайте какво помага на някоя приятелка или не вярвайте само за нещата, които ви пишат в интернет. Правете само това, което ви влияе и това ще ви помогне да се преборите с килограмите в повече.

5. Не се изкушавайте от бързите резултати. Често когато постигнат бързи резултати, някои хора се отпускат и провалят цялата диета. Дори и да има бързи резултати, не се отпускайте, а продължавайте в същия дух, за да постигнете целите си.

Вижте още: 7-дневна диета

Вижте още: Кетогенна диета.

Вижте още: Диетата на Аткинс.

Вижте още: Средиземноморска диета.

Вижте още: Протеинова диета.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април