5 храни за здраво сърце

5 храни за здраво сърце

Най-важното

Сърцето е най-важният мускул в нашето тяло. То ни поддържа живи и трябва да се грижим за него. То се влияе от всичко, което правим - начина ни на живот, с какво се храним, движим ли се достатъчни, стресирани ли сме. Ето 5 храни, които трябва да добавите в диетата си, ако искате да имате здраво сърце, което си върши работата правилно.

Овесени ядки. Те са богати на витамини Б и Е, които подпомагат дейността на сърцето ви. Те са богати и на фибри, които също подпомагат работата на сърцето ви. Според изследване на университета в Ню Йорк показва, че яденето на овесена каша намалява вероятността от сърдечни проблеми с до 30%.

Бобови растения. Бобовите растения са богати на полезни мазнини, които подпомагат сърцето ви. Също така те са богати на протеини и намаляват нивото на холестерол. Докторите съветват хората да се хранят поне 3 пъти с бобови растения, за да подобрят работата на сърцето си.

Ядки. Както знаете, ядките са богати на омега-3 мазнини, които помагат на сърцето ви. Те намаляват и нивото на стрес и холестерол, което прави ядките перфектната храна за здраво сърце. Освен това има фибри, витамин Е и магнезий.

Риба. Рибата е най-полезната храна за сърцето. Тя ви зарежда с протеини и омега-3 мазнини, 2 съставки, които са от изключителна важност за сърцето ви. Според кардио лекарите, трябва да приемате 2 пъти седмично риба, ако искате да заздравите сърцето ви. Вижте още: Няколко причини да ядете риба.

Зеленчуци. Те са богати на фибри и различни витамини, които също подпомагат дейността на сърцето. За това трябва да приемате всеки ден различни зеленчуци.

Вижте още: Митове за диетите.

Вижте още: Трикове в кухнята за отслабване.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
диета здраве сърце храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април