Безсмислени режими: сутрешна бананова диета

Да, бе, да...
Безсмислени режими: сутрешна бананова диета

За хората, които обичат да похапват жълтурковците, това може да се окаже перфектната хранителна програма. Ясно е защо: по време на въпросната диета ще ви се наложи да унищожите солидна доза банани. Ще ядете такива само на закуска обаче. 

Режимът може да ви се хареса и поради още една причина. Като оставим настрана сутринта, през останалото време от деня (за обяд, за вечеря, както и през междинните хапвания) ви е позволено да консумирате каквото си искате, с изключение на: сладолед, млечни продукти, десерти след вечеря и алкохол.

Нещо повече, с яденето ще ви се наложи да приключвате максимум до 8 часа вечерта – след това: който ял, ял :) Единствената позволена напитка е водата, но със стайна температура.

За ваша информация, диетата е резултат от съвместната дейност на една съпружеска двойка от Япония. Мъжът е лекар, а жена му фармацевт – неочаквано добра комбинация, а? Японските специалисти изследвали дълго хранителните достойнства на бананите и разбрали, че слънчевият плод би могъл да се превърне в чудесен помощник в отслабването. Защо? Ами, защото, според тях, той е пълен с ценни нутриенти (най-вече - със специфични ензими), които подобряват храносмилането и оказват чудесно влияние върху метаболизма. 

Другата изненада е, че по време на банановата диета не сте длъжни да спортувате. Ето какво излиза, на практика:

- След закуска ядете каквото си искате, ама до осем часа.

- Не тренирате (да не сте луди!)

- Искрено вярвате, че на ензимите в бананите ще им поникнат крила и ще накарат метаболизма ви да стане бърз и яростен като състезателна кола.

Е, добре, вълшебството може и да се случи и вие все пак да успеете да свалите няколко килограма. Но е малко възможно този начин на хранене да ви помогне да постигнете някакви трайни резултати, касаещи фигурата ви. А ако грешим, моля заповядайте в коментарите по-долу, за да поспорим.

Иначе, сами по себе си, бананите са си супер – нека редовно да присъстват в менюто ви. Просто не разчитайте само на тях да ви поддържат в добра физическа форма...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 04.03.2013 | 22:32
    Честно казано, скоро започнах да ги купувам, понеже са най-евтиният плод в момента. Но преди често ги избягвах, понеже имах (и все още имам) наложено мнение, че специално от бананите се трупат доста килца. Не е като да мога да се обоснова, обаче.. освен със захарите и въглехидратите в тях. Но то пък повечето плодове си имат захари...

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май