Бързи фитнес резултати за големи събития

Бързи фитнес резултати за големи събития

Получили сте скоростно и неочаквано предложение за брак или ви предстои изключително важна среща, а не знаете какво да правите с "непредставителната" си фигура, така ли?

Е, тъй като самосъжаленията никога не вършат работа, ви предлагаме да запретнете ръкави и да положите максимални усилия, за да влезете бързо в добра форма.

След събитието обаче ви съветваме да продължите да спортувате, защото, както знаете, големи фитнес резултати и перфектна фиргура се постигат с много труд и съзнателно положени усилия. Да прибавим и факта, че отнемат доста повече от една седмица.

Ето какво може да предприемете във вашия случай:

Диетата

Основният елемент в "светкавичното" ви преобразяване е разумното хранене. За това американският диетолог Карън Джилбърт препоръчва да заложите в менюто си само на непреработени, пълноценни храни, като овесени продукти, семена от чиа, плодове (особено боровинки, ябълки, сливи и грозде) и сурови зеленчуци.

Внимание! Избягвайте млечните продукти, прекомерния прием на захар и сол.

Ето един примерен хранителен режим по тези основни правила:

Закуска: Овесена каша със семена от чиа и една нарязана ябълка, поръсена с канела.

Обяд: Салата от целина, маруля, краставички, 100 гр. печена сьомга, моркови и зеле, овкусена с ябълков оцет.

Следобедна закуска: Сурови плодове и зеленчуци. Те ще ви снабдят с достатъчно ензими, които ще подобрят храносмилането ви.

Вечеря: Към зеленчуковия бульон добавете няколко сурови броколи и моркови. Освен това през деня пийте чай от глухарче и коприва, както и много вода.

"Този план ще ви позволи да поддържате тялото си добре хидратирано и ще ви накара да се чувствате сити и тонизирани", обещава Керън.

Упражненията

Ясно е, че трябва да компенсирате ограниченото време с интензивно кардио, комбинирано с упражнения за сила. Имате нужда да събудите метаболизма си и да позволите на тялото си да прогресира.

Пробвайте този 9-дневен тренировъчен план:

Ден първи: Започнете с 20-минутно кардио с умерена интензивност (тичане, колоездене, плуване, каквото изберете сами). Обаче се опитайте да поддържате достатъчно бързо темпо. Продължете с упражнения за корем – не пропускайте в тренировката си много полезните за укрепването на пояса планкове. (Тук може да прочетете как най-добре да тренирате корема!)

Ден втори: Започнете с 25-минутно кардио и добавете към него от 3 до 5 любими упражнения за горната част на тялото. От последните правете най-малко три серии от по 10-12 повторения.

Ден трети: Комбинирайте 30-минутно кардио с упражнения за долната част на тялото. От последните правете максимално повече повторения, за да постигнете добри резултати.

Ден четвърти: Интервална кардио тренировка. Ако сте избрали да тичате:

          * Загрявка: Бягайте равномерно около 10 минути.

* След това за 10-30 секунди пробвайте бърз спринт, последван от 30 секунди възстановяване с ходене или подскоци между интервалите.
* Продължете отново с равномерно тичане за около 10 минути.
* И финиширайте с още 10-30 секунди спринт, последван от 30 секунди възстановяване с ходене или подскоци между интервалите.
* Накрая си подарете още 5 минути бавен джогинг

Ден пети: Оформете постигнатите резултати с йога или пилатес. Без значение кое от двете ще изберете (или дали ще ги изберете изобщо), тук е важно да заложите на бавни, изометрични движения.

Ден шести: Правете упражнения с тежести, гонейки максимално брой повторения за една минута. След тях отделете минута за високо интензивна сесия на велоергометър. Продължете да вдигате тежести още 20 минути, като разнообразявате непрекъснато движенията. Постарайте се да работите върху големите мускулни групи.

Ден седми: Целите се вече в 35-минутно високо интензивно кардио, последвано отново от упражнения за горната част на тялото.

Ден осми: Продължете с 40-минутно интензивно кардио и правете упражнения за долната част на тялото.

В деня на събитието: Заложете отново на 20-минутно интервално кардио. А преди да наденете официалното облекло, направете колкото можете лицеви опори. Починете минута и повторете.

 

Е, вече сте готови са вашето специално събитие. Забавлявайте се максимално! Заслужавате го.

ключови думи:
бързо отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май