В менюто на един студент 2

Основният специалитет днес е... зелена салата
В менюто на един студент 2

Най-важното

Студент танцува с приятелката си в дискотека. И изведнъж пада на дансинга. Приятелката му започва да вика:
- Човекът припадна! Донесете вода!
Студентът с последни сили добавя:
- И хляб!

Въпросният студент няма как да знае, но, когато бяхме на неговата възраст, доста често хапвахме зелена салата. Особено през пролетта. Вечерята и малката ни стая редовно бяха оцветени в зелено :)

Бързаме да успокоим "горкото на мама", че в постоянното хапване на маруля в действителност няма нищо нередно. Защото зелено листният зеленчук е наистина безкрайно полезен. Очевидно тайно сме усещали това.

Да започнем оттам, че в 100 грама продукт се съдържат само 15 калории. Така че любимката ни е отличен помощник в отслабването. Също така тя може да се похвали с добро съдържание на бета-каротин, магнезий, фосфор, витамин C и витамин K.

Точно така: това не е всичко. В зелената салата наблюдателният студент може да открие още желязо, фолиева киселина, тиамин и калий.

Овкусена с малко зехтин (макар и лукс в студентската кухня), щипка сол и оцет, пролетната красавица ще ви пренесе в кулинарните облаци на щастието. Ако добавите и няколко твърдо сварени яйца вътре... Мммм, супер!

Единственият проблем е, че предлаганата на пазара маруля често е с високо съдържание на нитрати.

Все пак ужасно се надяваме бъдещият висшист да има супербаба, която да се грижи в градината винаги (или поне през пролетта) да присъства въпросният зеленчук.

А вие? Какво е/беше вашето редовно студентско меню?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май