Верни на диетата си и през уикенда

Никога не обръщайте гръб на здравословните навици
Верни на диетата си и през уикенда

Имате пълното право да се възползвате максимално от всички почивни дни, до които успеете да се доберете. Нещо повече: употребете ги, както намерите за добре. Убедени сме, че въображението ви действа светкавично бързо в тази посока.

Все пак точно сега ще си позволим да ви отдалечим малко от представата ви за прекрасен уикенд. Длъжни сме да ви съобщим, че дори през него ще ви се наложи да останете верни докрай на хранителния си режим.

В противен случай рискувате да се сбогувате с хубавата фигура или с мечтата да влезете бързо в добра физическа форма. Защото...

С почивните дни шега не бива

Учени от университета във Вашингтон доказаха, че човек не трябва да се отказва от добрите си хранителни навици дори и за срок от два дни.

След експеримент те установили, че хора, които през седмицата спазват строга диета, започват да свалят килограми по-бавно от очакваното, когато събота и неделя хапнат доста повече от обикновено.

"Знаехме, че укендът ще представлява голямо предизвикателство за някои от участниците, но резултатите от проучването направо ни забиха в земята", обяснява Сюзън Рейсет, асистент в проекта.

"Една част от хората дори качиха килограми, тъй като през уикенда изобщо не бяха обръщали внимание на това, което хапват", казва още тя.

С две думи: много внимавайте с изкушаващия двудневен "оазис". Очаквайте нашите съвети за бягство от проблемите през иначе готините почивни дни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май