Война с килограмите: Вталяване с кефир

Война с килограмите: Вталяване с кефир

Не всички обичат кефир. Ферментиралата млечна напитка има особен вкус, но е много ефективен продукт. Той помага за премахване на излишните килограми. С негова помощ може бързо да се отървем от наднорменото тегло, без да се нарушава чревната микрофлора, която страда от почти всички диети. Положителният ефект на кефира върху лигавицата на храносмилателната система се обяснява с високото съдържание на млечнокисели бактерии в него. Такива регулират работата на стомашно-чревния тракт. Съществуват много диети на базата на кефир. Преди да изберете, трябва да се уверите, че няма противопоказания, които да доведат до здравословни проблеми. Една от диетите с кефир се прави седем дни, през които е възможно да загубите до седем килограма нежелано тегло. Именно ниското калорично съдържание на кефира позволява да се отслабне в резултат на изгаряне на мазнини, пише "Телеграф”.

Елиминиране

Тази кисело-млечна напитка се получава чрез ферментация на основата на пълномаслено или обезмаслено краве мляко. Съставът на кефира съдържа най-доброто съотношение на мазнини, въглехидрати и протеини, а пряко млечнокиселите бактерии се считат за основа на неговите лечебни свойства. Ето защо тази диета, освен че прави възможно отслабването, помага и за елиминиране на токсините. Също така е отлично средство за борба с нарушаването на микробния състав на червата. Диетата включва ядене на ферментирал млечен продукт, чийто срок на годност не надвишава четиринадесет дни. Режимът е доста строг, въпреки че не се счита за монодиета, тъй като през целия период освен кефир могат да се консумират и други продукти, съвместими с ферментирал млечен продукт, пише actualno.com. Основното е, че те са нискокалорични и в малки количества. Важен момент е изходът от диетата. Всичко трябва да е изключително меко и без излишна храна. Също така след приключване на диетата най-добре е напълно да изключите употребата на сладкиши и мазни храни или да я сведете до минимум поне през първите няколко седмици. Въз основа на името на диетата не е трудно да се разбере, че кефирът е основният продукт. Съдържанието на мазнини в кефира трябва да бъде един процент, докато съдържанието на калории на сто грама от такъв продукт ще е четиридесет килокалории. Освен факта, че диетата помага в борбата с наднорменото тегло, тя има и редица други предимства.

Без сол и захар

За периода на диетата е най-добре напълно да изключите употребата на сол, захар, кафе и чай (черен). Позволено е да се пие билков чай и вода без газове. Диетолозите препоръчват да се избягват подобни продължителни диети, тъй като през този период тялото не получава всички важни витамини, минерали, фибри, което от своя страна води до общо влошаване на метаболизма и намаляване на защитните функции на организма.

Предимства

-Ниско съдържание на въглехидрати

-Ниска енергийна стойност на храната

-Ниско съдържание на мазнини

-Има добър ефект върху сърдечносъдовата система

-Подобрява метаболитните процеси в организма

-Нормализира състоянието на чревната микрофлора

-Предотвратява запек

-Премахва излишната течност от тялото

-Лесна е за понасяне, липсва силно чувство на глад

Рискове

Както всяка друга диета кефирът също представлява опасност за тялото, ако не спазвате всички правила за хранене.

-Може да навреди на хора, които имат заболявания на стомашно-чревния тракт и сърдечносъдовата система.

-Има изразено слабително свойство, ако червата и стомахът са разстроени, ситуацията може да се влоши.

Примерно меню за 7 дни

 Първи ден

 До един и половина литра кефир и сто грама картофи - варени или печени.

 Втори ден

 До един и половина литра кефир и сто грама нискомаслена извара.

 Трети ден

 До един и половина литра кефир и сто грама варено телешко.

 Четвърти ден

 До един и половина литра кефир и сто грама варено пилешко филе.

Пети ден

 До един и половина литра кефир и сто грама варена риба.

 Шести ден

 До един и половина литра кефир и сто грама плодове. Може всичко, с изключение на банани.

 Седми ден

 Наблегнете на водата. През деня може да консумирате не повече от един и половина литра кефир. Желателно е този обем да се раздели на няколко дози, за предпочитане шест, и да се пие на равни интервали.

 

 

ключови думи:
диета кефир отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април