Всичко за новата "Витамин D" диета!

Изгорете мазнините бързо!
Всичко за новата "Витамин D" диета!

Слънчевият витамин ни влияе много повече отколкото досега сме смятали. Витамин D ни прави по-щастливи, по-бодри и според някои изследвания - по-слаби. През 2008, група изследователи в Университета на Минесота поставят 38 души с наднормено тегло на специална диета. Всички приемат 750 калории по-малко от препоръчителното количество. Разбира се, всички губят тегло. Но тези, които са имали високи количества витамин D в кръвта по време на изследването са отслабнали много по-ефективно - 70% повече от останалите.

На тази база е основана "Витамин D" диетата. Тя се базира на приема на храни богати на витамина в комбинация с 5 други катализатори за изгаряне на мазнини.

С включването на тези ключови съставки, изгарянето работи постоянно на високи обороти, с което се стига до много ефективно отслабване.

Ето как да намираме Витамин D:

Най-лесният начин е да излезем на слънце. Между храните, мазна риба, яйца и необезмаслени млечни продукти са добри източници.

Ето и 5-те катализатора на изгарянето за диетата:

1523421Thinkstock/Guliver

Калций

Тази важна съставка е силен помощник на витамин D. Заедно те задействат метаболизма на правилния начин. Калций ще намерим в мастни клетки, като изследвания показват, че колкото повече калций има в клетката, толкова повече мазнина тя изгаря. Освен това, калцият задържа мазнини и пречи те да се усвоят от тялото. Калций има най-вече в млечните продукти.

Протеин

Ако при отслабване се храните с богати на протеин храни, ще запазите мускулната маса. Протеинът засища добре и помага на тялото да балансира количествата мазнини и мускули по един добър начин. Мускулите изискват повече енергия отколкото телесните мазнини и преобразуването на мазнините в мускули дава тласък на метаболизма. Според изследване на Университета в Илиноис, жени приели протеин два пъти дневно отслабват с 3.9 процента повече от жени, които не са приели протеин.  Протеин има в месо, риба и тофу.

Омега 3

Тази мастна киселина спомага отслабването чрез задействане на подходящи ензими. Омега 3 има въздействие и върху настроението, което според учените ни помага да не ядем за утеха. Изследвания показват, че киселината може да увеличи производството на лептин - вещество, което регулира апетита и ускорява изгарянето. Повечето храни, богати на витамин D са богати и на Омега 3. Намира се най-вече в сьомга, ядки и семена. 

Растителни мазнини (прости ненаситени мазнини)

Тази мастна киселина има свойството да стабилизира нивото на кръвната захар и да намалява апетита.  Мазнините от този тип имат свойството да противодействат на коремните натрупвания на мазнини, както е според "Витамин D" диетата. Датско проучване показва, че тези мазнини могат да ускорят изгарянето. Намират се в зехтин, ядки, семена, авокадо и шоколад.

CLA конюгирана линолова киселина

Съдържа се обикновено в месо и млечни продукти. Пречи на тялото да усвои мазнините в храната, като едновременно спомага за освобождаването на хормони, които ускоряват изгарянето.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април