Да се учим от "природно" слабите. Част 2

Понякога чувството на глад може да ви подведе
Да се учим от "природно" слабите. Част 2

Всеки път като се сетите за хронично слабия си приятел с "метаболизъм-Боинг 747", изпитвате странната необходимост да приличате на него. С две думи: да имате свободата да хапвате каквото ви се прииска, когато ви се прииска, без това да се отразява на теглото и фигурата ви.

Не искаме да ви разочароваме, но сте такива, каквито сте. Вашият приятел вероятно не се оплаква от проблеми с килограмите, но си има редица други.

Така че спрете да му завиждате и приемете един съвет от него:

Гладът не е за спешно отделение

Повечето хора с наднормено тегло са свикнали да възприемат глада като болестно състояние, с което имат нужда да се справят незабавно. В силното си желание да се "излекуват" обаче, те са склонни доста често да преяждат.

От своя страна слабите хора не обръщат внимание на измамните сигнали на тялото и спокойно могат да изчакат следващото хапване, дори ако последното се забави малко повече във времето.

Правете като тях

Изберете натоварен ден от седмицата, в който целенасочено отложете обяда с един-два часа. Или опитайте да пропуснете едно от храненията си през деня - следобедната закуска, например. 

Ще забележите, че няма никаква възможност да умрете от глад. Това ще ви даде кураж и следващия път, когато почувствате глад, няма да налитате светкавично бързо на съдържанието на хладилника.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май