Диета с яйца

Предимства и недостатъци
Диета с яйца

Твърди се, че тя позволила на любимия ни актьор - Ейдриън Броуди, да свали цели 13 килограма за шест седмици за ролята си в "Пианистът". Вярно или не, трябва да признаем, че точно звездите популяризираха въпросния хранителен режим. Както става обикновено.

Всъщност, в интернет пространството циркулират безброй много различни негови версии. Но... Най-разпространената от тях не се състои само в мащабно плюскане на яйца, по цял ден. За щастие, тя позволява консумацията и на други продукти, преди всичко – богати на протеин.

Най-общо казано, става въпрос за вариация на Аткинс диетата, при която, знаете, основен елемент е ограничаването приема на въглехидрати.

Основни положения

Логично, закуската започва с две-три яйца (варени, например). Към тях е обществено коректно да се прибавят: някакъв плод (най-добре - грейпфрут), никовъглехидратен зеленчук или месо. Може да се пие кафе, но без захар. Чаят също е добра идея, но само с мед, ако е възможно.

Обядът и вечерята са придружени отново от яйца, като тогава също е позволена консумацията на месо или риба, в малки порции обаче. Продуктите с високо съдържание на въглехидрати (хляб, паста, картофи) очаквано са забранени с национален едикт. Както казахме, плодовете са интегрирани в менюто, но никак не трябва да се прекалява и с тях, защото са калорични.

Най-екстремната версия на този хранителен режим представлява строга яйчена диктатура, придружена със задълбочен прием на вода.

В същото време, тренировките.... никак не са задължителни. И даже са почти невъзможни.

Предимства

Най-голямото преимущество на тази диета са яйцата, разбира се. Защото в тях има много полезни нутриенти и най-вече – протеин. За него се смята, че има удивителното свойство да засища добре. Както и да участва дейно в процеса на отслабване.

Недостатъци

Да започнем оттам, че елиминирането на цяла хранителна група – въглехидратите, никак не ни звучи като добра идея. От друга страна, рестрикцията на калории често води до неминуемо изтощение, липса на енергия и нисък тонус. Което означава, че пътят пред високо интензивните физически дейности остава временно в ремонт.

В същото време, бързото сваляне на килограми не е нито здравословно, нито обещава да е трайно след края на диетата. Истината е, че повечето диетиращи много бързо възвръщат обичайното си тегло, за съжаление. Лошите новини са повече, да.

Така че не ви препоръчваме да се подлагате на този хранителен режим. Освен ако не ви предстои да участвате във високо-бюджетна продукция в най-скоро време = )

Вместо диктатура, установете яйчена република – хапвайте достатъчно яйца, без да се отказвате от важни за организма ви продукти. Така е най-справедливо. За всички.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май