Диетата на Мехмет Оз

Основни правила
Диетата на Мехмет Оз

Наричат Мехмет Оз "лекарят на Америка" и не без основание. В крайна сметка от неговите здравословни съвети се ползват редица известни личности, а ако не беше влюбена в кариерата си, Опра Уинфри сигурно щеше да се омъжи за него.

 

Отраснал в малкия, но "спасен" от такси, американски щат Делауеър, Мехмет тръгва още от дете по здравословния път. Майка му, туркиня по произход, се грижи синът й да приема всекидневно достатъчно плодове и зеленчуци, както и полезни билки и подправки.

 

"Знаехте ли, че тученицата е един от най-добрите растителни източници на омега-3 мастни киселини? В Турция я комбинираме с мляко и става чудесна салата", споделя Оз не без чувство на гордост. 

 

Дали заради своята популярност, дали заради ефикасността на методите си за отслабване, много хора наистина го смятат за вълшебник и му вярват. Ето и първото му правило: 

 

Всеки ден отначало

 

"Мислете за диетата си ден за ден", предлага Мехмет. "Това ще засили мотивацията ви, която обикновено имате, започвайки нов проект", сигурен е той.

С две думи: когато отворите очи и станете от леглото, повтаряйте си тази мантра: "Следващите 24 часа няма да изневеря на плана си".

След това веднага си припомнете основната причина, заради която се подлагате на режим – здравето, разбира се! И съвсем в услуга на суетата, помислете и за онзи стилен черен костюм, който "отлежава" в гардероба от няколко месеца.

Не забравяйте, че психиката е вашият основен помощник в отслабването. Ако я "преинсталирате" всеки ден, ще успеете да изпълните целите си, смята Оз.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май