Здравословна вечеря: печено пиле с броколи

Най-важното

Отново е време за здравословна вечеря. Тя ще ни помогне да се храним здравословно, да приемем важни хранителни вещества и да се чувстваме добре и в енергия. Освен това тази рецепта ще задоволи вкусовите капризи на всеки. Днес на прицел е рецептата печено пиле с броколи, а времето за готвене е около 1 час.

Съставки за 4 порции: 1 цяло пиле, няколко стръка целина, кора от портокал, 1/2 портокал, 1 купа с броколи, 2 с.л. зехтин, няколко стръка магданоз, 2 с.л. мляко, подправки по избор.

Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 220 градуса и сложете пилето с гърдите на горе. Преди това трябва да сте я намазали със зехтина, за да не залепне пилето.

- В малка купа смесете нарязания на ситно магданоз, настърганата портокалова кора, сол и черен пипер.

- Намажете пилето със сместа, която се получи от магданоза, портокаловата кора, солта и пипера.

- Сложете резени портокал в кухината на пилето и го сложете да се пече.

- Смесете броколите със зехтин в голяма купа и след като пилето се е пекло 25 минути, добавете броколите около пилето и намалете температурата. Печете докато пилето не придобие златист отенък.

- Докато пилето се пече в средна купа смесете млякото, нарязаните на дребно магданоз и целина, сол и други подправки на избор. Разбъркайте, докато сместа на стане хомогенна.

- При сервирането, намажете пилето със соса, който приготвихте.

Хранителни факти за 1 порция: 420 калории, 29 грама протеини, 15 грама въглехидрати, 4 грама фибри, 2 грама захар, 27 грама мазнини, 713 милиграма сол.

Вижте още: Рецепта за няколко здравословни вечери.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април