Как да приемаме повече хранителни вещества от ястията си

Как да приемаме повече хранителни вещества от ястията си

Най-важното

Когато сме на диета, нашето тяло губи способността си да абсорбира дадени витамини. Това е така, защото по време на диетата тялото ни не приема всички вещества, а някои от тях подпомагат абсорбирането на други вещества. Ето как да подобрите абсорбирането на веществата, които са ви необходими.

Витамин А. За да абсорбирате най-добре витамин А трябва да приемате повече мазнини. Но това не означава, че трябва да сложите на плодовете и зеленчуците, а е хубаво да ядете с авокадо или с бадеми. По този начин ще приемете по по-добрия начин този важен витамин. Този витамин се съдържа в почти всички плодове и зеленчуци.

Желязо. Този минерал е важен за пренасянето на кислород в организма. Дефицита на желязо е опасен за организма ни. Той може да се приеме от месото или от зеленчуци като спанак и боб. Най-добрия начин да абсорбирате желязото е да приемате калций. Това е най-добрия начин да приемете желязото и да абсорбирате цялото количество. Витамин Ц също помага на организма да абсорбира този важен елемент.

Магнезий. Този минерал е важен за почти всички функции в нашия организъм. Този минерал подобрява имунната система и контролира нивото на кръвната захар. За доброто абсорбиране на този минерал е нужно да приемате витамин Д. Него може да приемете чрез слънцето, за това се излагайте редовно на слънце.

Вижте още: Митовете за диетите.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
витамини диета минерали

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май