Кетогенна диета

Кетогенна диета

Кетогенната диета е една от разпространените диети  сред фитнес средите. При нея се губи тегло, без да се губи телесна маса. За нея е характерно високото приемане на протеини и ниското приемане на въглехидрати и мазнини.

През първия месец трябва да приемате по-малко от 20 грама въглехидрати на ден, тоест трябва да намалите приема на картофи, ориз и хляб до минимума. Хранете се 5-6 пъти през деня на 2-3 часа, но в малки порции. По този начин ще можете да регулирате нивото на захарта в кръвта.

Храните за основното ястие могат да са: риба, пилешко, яйца, сирене, телешко, филе. Наблягайте най-вече на рибата, за предпочитане сьомга. Наред с месото трябва да приемате и зеленчуци, за предпочитане свежи или задушени. Гледайте да готвите без олио. Храненията между основните могат да са плодове или протеинови блокчета.

Освен храната, трябва да вземате L-карнетин, защото по време на тази диета ще страдате от карнетинова недостатъчност. Също така трябва да приемате повече витамин Ц и магнезий.

По време на тази диета трябва да се пие много вода, за да се облекчи работата на бъбреците. След първия месец може да се увеличат въглехидратите до 30 грама на месец. За тази диета е важно да се тренира - кардио и силови упражнения.

Вижте още: Диетата на Аткинс.

Вижте още: Средиземноморска диета.

Вижте още: Протеинова диета.


Вижте още: 10-те храни, които ще ви върнат формата.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април