Кога трябва да спрете да отслабвате

Следете тялото си, важно е да останете здрави
Кога трябва да спрете да отслабвате

Диетите водят до пристрастяване! Да, хем са неприятни и мъчителни, хем не знаете кога да сложите край и си повтаряте "Още малко, още един килограм...". Истината е, че тялото подсказва кога трябва да приключите с отслабването и не е нужно да тормозите организма и душата си още.

Краят на ограниченията настъпва, когато...

1. Чувствате се добре

Тук става въпрос както за физическия ви тонус и достатъчно енергия, така и за психическото ви състояние, според което вече харесвате образа в огледалото.

2. Когато нямате някакви здравословни проблеми, типични при хората с наднормено тегло

Причините да отслабнете са различни – може да са свързани с ваш комплекс, ниска самооценка или пък здравословни проблеми. Ако вече се чувствате добре и нямате никакви проблеми, може би сте постигнали целта си и вече може да го карате по-спокойно.

3. Постигнали сте поставените мерки

Преди да се подложи на диета/режим човек има представа какво иска да постигне – сантиметри, килограми и т. н. Когато стигнете желаните физически "параметри", няма нужда да продължавате със строгите ограничения. Не променяйте тази скала постоянно, като я правите по-малка и по-малка.

4. По-добър метаболизъм и храносмилане

Още едно предимство на това да сте в идеалната си форма – хапвате по-малко, не ви тежи и организмът ви бързо извлича желаните съставки от храната и изхвърля ненужното. Когато тялото "работи " оптимално, то вие сте постигнали най-доброто като тегло.

5. Имате самочувствие

Капанът "може още и още" със сигурност е заложен пред вас, но е важно да спрете, когато вече харесвате образа си и се чувствате красива и секси.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март