Колко калории трябва да приемаме всекидневно?

Жените са по-осведомени за диетите
Колко калории трябва да приемаме всекидневно?

Лятото вече "чука на вратата" и на дневен ред за желаещите да се сдобият с идеалното "плажно тяло" са диетите. Оказва се обаче, че много хора са в неведение за един от ключовите аспекти на всеки режим за отслабване – приема на калории, пише в. "Дейли експрес".

Авторите на ново проучване са установили, че сред съществен брой индивиди цари объркване относно това какво трябва да консумират всеки ден според съветите за здравословна диета.

Благодарение на "чистото хранене" и купищата модни диети е разбираемо защо много хора не знаят на кои препоръки да вярват, отбелязват авторите на проучването от "Benenden".

Допитването им, обхванало 2000 британци, показва, че 44 процента от хората не са наясно колко калории трябва да приемат всекидневно.

Изненадващо участниците на възраст между 18 и 24 години се оказали по-осведомени по въпросите за здравословното хранене – двама от всеки трима знаели какъв трябва да е всекидневният им калориен прием. За сравнение – над 50 процента от анкетираните на възраст над 45 години нямали идея колко калории трябва да приемат всеки ден.

Според британската Национална здравна служба мъжете трябва да приемат 2500 калории дневно, за да поддържат теглото си, а жените – 2000 калории. В продукти разликата се равнява на две яйца и два банана.

Не е изненада, че дамите са по-осведомени по въпроса с калориите – 67 процента от тях срещу едва 45 процента от мъжете знаят какъв трябва да е всекидневният им прием.

Допитването разкрива още, че внушителните 83 процента от хората не знаят какво е препоръчителното дневно количество захар, а 77 процента нямат представа колко сол трябва да консумират всеки ден.

От анкетата става ясно също, че 45 процента от участниците не правят разлика между натурална и рафинирана захар, а 55 процента не знаят, че сладките картофи са богат източник на въглехидрати.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април