Лунна диета за януари

Лунна диета за януари

Изпращайки старата година и посрещайки новата, винаги си поставяме цели за това да се храним по-здравословно, да спортуваме редовно. Да започнеш разтоварващ режим на 1 януари може да е малко стресиращо. Но какво ще кажете за 4 януари? Еуфорията от празниците почти е отминала, затова нямаме извинения да не направим и своя новогодишен детокс на организма. Лунната диета е подходящо и лесно решение. Първата фаза на Луната от режима е на 4.01. 2024 година.

За тези от вас, които не са запознати, лунната диета следва лунните фази. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, чайове, фрешове от плодове и зеленчуци. Не се разрешават мед, захар, млечни и други храни.

Лунната диета ни помага да се разделим с излишно водно тегло и токсини. Затова е възможно понякога да усещаме леко главоболие. Но този детокс режим е чудесен мотиватор между фазите на Луната да се храним по-здравословно. Да преминем малко по малко и без стрес към начин на хранене, който свежда до минимум или изключва консумацията на тестени закуски, захарни изделия, колбаси, пакетирани храни, сол, пържени храни, алкохол.

Чайовете, които можем да добавим по време на диетата, а и не само тогава са зелен, чай от глухарче, чай от цвят роза, джинджифил и други. След като премине съответната фаза от диетата, се продължава с консумацията на посочените напитки, като постепенно менюто се обогатява с кисело мляко, леки меса, риба, зеленчукова салата.

Ето и фазите на Луната за месец януари:

  • 4.01.2024г. – 05:56 часа – последна четвърт;
  • 11.01.2024г. – 13:05 часа – новолуние;
  • 18.01.2024г. – 05:55 часа – първа четвърт;
  • 25.01.2024г. – 19:43 часа – пълнолуние.
ключови думи:
лунна диета

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май