Минус 7 кг за седмица с диета с краставици

Минус 7 кг за седмица с диета с краставици

Диетата с краставици е краткотраен режим, с който само за седмица може да загубите 7 кг от теглото си.

Правила

Диетата няма стандартни правила освен препоръката да се ядат краставици на повечето хранения. Теорията е, че тъй като те са с ниско съдържание на калории, можете да ядете колкото искате и пак да сте в калориен дефицит. Средната краставица е 300 грама и съдържа само 45 калории. Дори ако сте изяли 10 броя от зеленчука, ще добавите само 450 калории към дневния си прием. Затова и едно от правилата на диетата е всеки път, когато почувствате глад, да хапвате краставица. Препоръчва се повечето храни да се заменят. Това означава, че дори и другите плодове и зеленчуци трябва да бъдат сведени до минимум.

В същото време краставиците са с ниско съдържание на протеин. Тялото ви обаче се нуждае от това хранително вещество, за да поддържа здравето на кожата, мускулите и ставите. Затова диетата препоръчва съчетаването на краставиците с някои богати на протеини храни като яйца, пиле, риба и ядки. Позволено ви е да добавяте и някои въглехидрати към ястията, като препечен хляб, кафяв ориз или картофи. Като цяло правилата на диетата се различават и може да изберете дали да бъдете повече или по-малко стриктни по отношение на храната, която ядете.

Ефект

Диетата не е разнообразна и затова не се препоръчва да я спазвате повече от 14 дни. Докато се придържате към нея, със сигурност ще загубите килограми, тъй като няма да приемате много калории. Това ще се случи между първата и втората седмица от спазването й. Малко вероятно е обаче да загубите значително количество килограми и да не си ги възвърнете, след като се върнете към нормалния си начин на хранене. За да не се случва това, трябва да се научите да контролирате порциите си и да четете етикетите за хранителните стойности, за да не приемате твърде много калории в рамките на деня. Имайте предвид, че екстремното ограничаване на калориите може да доведе до по-бавен метаболизъм с течение на времето, тъй като това е отговорът на тялото ви на реално или предполагаемо гладуване. В резултат на това е по-вероятно да си възвърнете загубеното тегло - дори ако продължите да приемате по-малко калории, отколкото преди да започнете диетата.

Готвене

За да си набавите част от необходимото количество протеин, може да хапвате пилешко, постно говеждо, риба, яйца, гръцко кисело мляко, котидж сирене, сирене чедър. При готвене използвайте зехтин вместо олио. За да сготвите протеина, изберете по-нискокалоричен метод. Например печене на месото. При спазването на диетата няма ясни насоки относно напитките, които може да приемате. Повечето версии обаче препоръчват нискокалорични като вода или чай. Не заправяйте, че дори и чаша вино е над 100 калории.

Примерно меню

Ден 1

Закуска: 2 яйца с гарнитура от краставици и билки

Междинна закуска: 2 краставици

Обяд: салата от краставици с лимонов сок и гръцко кисело мляко

Междинна закуска: 2 краставици

Вечеря: печено пиле и краставици с гарнитура кафяв ориз

Ден 2

Закуска: смути от краставици (краставица смесена със зелена ябълка и спанак)

Междинна закуска: 1 краставица и шепа бадеми

Обяд: 1 краставица, 1 портокал и няколко резена сирене

Междинна закуска: зелен чай

Вечеря: 1 краставица и котидж сирене

Ден 3

Закуска: Пълнозърнест тост, краставица и сирене

Междинна закуска: 2 краставици

Обяд: салата от краставици с домати и зехтин

Междинна закуска: 1 зелена ябълка

Вечеря: запечена сьомга, краставица и печени картофи

*При по-строго спазване на диетата може да ядете само две краставици на всяка закуска.

Източник: "Телеграф".

ключови думи:
диета с краставиции

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май