Модни диети 2012: Пиянската диета

Или историята на един парти герой от Ню Йорк, който днес е сертифициран персонален треньор по фитнес
Модни диети 2012: Пиянската диета

2012-та година едва започна, но ние вече очакваме разни неща от нея. Сред тях са и цял списък творчески импровизации на тема "диети", които имат шанс да се превърнат в истинска мода сред публиката.

Както казахме, списание Time подбра няколко книги по темата – издадени или с предстояща премиера в Страната на пуканките, фъстъченото масло и пърженото пиле (разбирайте САЩ). Ние пък започнахме да представяме най-интересните сред тях: както онези, които могат да ви мотивират за промяна в начина на живот, така и тези, които ще ви разсмеят до сълзи. Сами преценете към коя група (ще) принадлежи следващата...

Celebrity GossipThe Drunk Diet: How I Lost 40 Pounds … Wasted

Свободен превод: Пиянската диета: Как свалих 18 килограма... натряскан

Автор: Люк Карл

Очаква се: на 13 март 2012 г.

Идеята: възниква още преди около 2 години и беше обявена преди около 1. Ако очаквате менюта от типа "Закуска: голямо уиски с шепа фъстъци; Обяд: ракия със салата; Вечеря: паста с чаша вино; Междинни хранения: бутилка шампанско, разпределена равномерно между трите основни хранения", бъркате.

Първо, обясняваме кой е Люк. Известен е като бившето гадже на Лейди Гага, с която се разделяха и събираха в продължение на няколко години, докато щурата певица не го разкара окончателно през пролетта на 2011-та. Господин Карл е на 31 години и се изявява като мениджър, промоутър и барман в куп популярни заведения в Ню Йорк. Освен това обаче е сертифициран персонален треньор, бегач на дълги разстояния и полупрофесионален бейзболист. Има и солиден опит като музикант и DJ, занимавайки се с музика още от 14-годишен.

Както може би се досещате, книгата му представлява забавен поглед към собствената му история - трансформацията му от отпуснато парти животно в Голямата ябълка до супер стегнат пич, който обаче още умее да злоупотребява с алкохол по никое време на денонощието.

Според критиците, кратките мемоари на Люк ще са забавно четиво за нощен Ню Йорк, безкрайни запои, пиянска закуска с какъвто-и-да-е-сандвич в 5 сутринта, които преминават в сутрешен джогинг, внимателно подбиране на храните и качествен сън. Всичко това обаче се очаква да е поднесено с чувство за хумор и със солиден рокендрол фон.

На критиките, че защитава алкохолизма, Карл отговаря ожесточено, че това твърдение е "идиотско". Той пояснява, че просто не вярва в почти религиозния здравословен начин на живот, който те лишава от редица социални аспекти с ограниченията си.

Celebrity Gossip

Нашият коментар: на пръв поглед може и да ви звучи като нюйоркски вариант на "опияняващите" истории на Бегбеде, но с алкохол в главната роля и с щастлив край. Обаче на нас ни се струва, че индивидуалната история на Люк, която проследява точно една година от съществуването му, може да бъде доста вдъхновяваща за всеки, който иска да промени обичайните релси на живота си.

Тук вероятно, всъщност - със сигурност!, няма да има забрани, постулати, дидактичен тон, а по-скоро откровени съвети, плод на личен опит и допускане на много грешки. Това, от своя страна, е гаранция за чиста доза мотивация, която малцина автори на книги за диети и хранене могат да вменят на всеки сериен купонджия с желание да влезе в по-добра форма.

Е, не трябва да забравяме, че Карл живее на един друг континент и има един друг стандарт на живот... И все пак ни се струва, че може да се окаже интересно попадение :) Чакаме с нетърпение и любопитство!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май