Наздраве за диетата!

С тези готини напитки
Наздраве за диетата!

Ще кажете, че хранителният ви режим не е повод за празнуване и за вдигане на наздравици, но ние не смятаме така. Защото знаем, че всяка хапка е от значение и фактът, че сте започнали да мислите по този начин, само може да ви радва.

От друга страна, дано наистина сте избрали да се подложите на здравословна диета, която не само ви помага да постигате фитнес целите си, но и подобрява цялостното ви физическо състояние.

Та, нека да пием по едно питие по този хубав повод. Нo какво? Факт е, че, за съжаление, голяма част от алкохолните напитки са доста калорични...

Ами, тогава ще ви предложим да ги замените с безалкохолни такива, при това – топли. Защото нали е зима! Вижте ги, вече са в менюто ви:

Кафе

Благодарение на съдържанието на кофеин, то е истински шампион по събуждането. Да прибавим още, че може да се похвали с бърз тонизиращ ефект, както и със способността да повишава концентрацията. А учени доказаха преди време, че консумацията му съдейства за понижаване на мускулната умора и подобрява фитнес представянето. В последното сме имали удоволствието да се уверим сами :)

Уловката, с която трябва да се съобразявате обаче, е, че прекаленият прием на любимата течност може да окаже негативно влияние върху нервната ви система. Виновен е кофеинът в нея, който има силно възбуждащо действие. За да не наруши последният спокойствието ви, специалисти препоръчват да приемате не повече от 300 милиграма кофеин на ден, което е приблизително около 3 чаши кафе.

Освен това, съветът ни е да го консумирате чисто – без мляко и сметана, защото така ще намалите калорийната му стойност.

Чай

За него си говорихме подробно вчера, в този материал, затова ще споменем само, че той също е сравнително нискокалорична напитка. Не можем да ви гарантираме, че се справя с токсините, но безспорно събужда бързо и тонизира на макс.

Освен това е "екипиран" с доста антиоскиданти, които подават ръка на имунната система. А когато сте здрави, нищо не може да ви спре да тренирате, нали?

Шейкове

inm.comНе крием, че сме им наистина големи почитатели и, че редовно си ги приготвяме, без повод и с повод. Зареждат ни с енергията, която ни е необходима, за да се поддържаме в добра форма.

Да добавим още, че някои от тях засищат удивително добре, което пък е особено важна подробност в ежедневието на един диетиращ. И са вкусни, да!

Имайте предвид обаче, че не всички шейкове са полезни, а някои са доста калорични. С тези обаче определено няма да сгрешите.

А понеже сме добри, накрая ще ви позволим да се почерпите и с една чаша червено вино. Е, алкохол е, да, и е доста по-калоричен от гореспоменатите напитки.

Но специалисти напомнят, че умерената консумация на ароматната течност може да ви донесе куп здравословни ползи, както и да ви направи по-издържливи на физическо натоварване.

Всъщност, репутацията си на супергерой виното дължи на ресвератола – антиоксидант, открит в люспите на червеното грозде.

И въпреки че, както се убедихте тук, здравословната роля на последния често нарочно е преувеличавана, бъдете сигурни, че няма да ви накара да се почувствате по-зле. Обратното.

Е, наздраве! Празнувайте всеки фитнес успех, без значение колко малък или голям е той.

Ваш си е, нали? И, разбира се, заложете на правилните напитки, които допълнително ще се погрижат за талията ви. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май