Напитка от ленено семе топи бързо мазнините

Напитка от ленено семе топи бързо мазнините

Лененото семе е изключително подходящо за тези, които искат да се избавят от излишните килограми бързо и лесно, без да навредят на здравето си.

То съдържа витамини, минерали, фибри и мастни киселини, които са изключително полезни за правилното функциониране на червата.

Продуктът помага още за намаляване на захарта в кръвта, контролиране на апетита, усвояване на хранителни вещества, пречистването на организма и осигуряването му с лецитин.

Ето и една лесна изпитана рецепта за отслабване с помощта на лененото семе.

"Тази рецепта се предава в семейството ни от уста на уста. Благодарение на нея мога да отслабвам за няколко дни, а сантиметрите от талията ми намаляват мигновено", споделя Наташа, която влиза във форма преди всяко лято именно с помощта на вълшебната напитка.

Приготвянето на напитката е бързо и лесно.

съставки:

3 супени лъжици ленени семена;

1 литър минерална вода.

Процес на приготвяне:

Кипвате водата. Изсипвате лена и варите 10 минути. Изчаквате да се охлади.

От получената отвара приемате по 100 мл 3 пъти дневно в продължение на 2 седмици.

Правите почивка за една седмица и може да повторите курса.

Рецептата има и още няколко вариации. Ето ги и тях:

Вариант 1

Необходими са 200 грама ленено семе и вряща вода. Залейте 1 супена лъжица от семената с 2 чаши кипяща вода, налейте в термос и оставете да престои 1 нощ. Сутринта на гладно изпийте 1/2 чаша от течността – това ще ускори метаболизма и процеса на разграждане на мазнините. През целия ден пийте по 1/2 чаша от напитката преди хранене. Не е необходимо да спазвате диета, просто се придържайте към здравословното хранене. Като за начало се препоръчва да пиете ленената напитка в продължение на 1 седмица.

Резултатите: За седмица ще се подобри обмяната на веществата, ще се отървете от натрупаните шлаки в организма. Излишните килограми ще си "тръгнат" без особени усилия.

Вариант 2

Една супена лъжица семена се поставят в половин литър вряла вода и се варят на ниска температура за около 2 часа, като периодично се разбъркват. Съдът задължително трябва да е покрит. След охлаждане течността се прецежда и се пие.

Половин чаша от готовата отвара се пие 3 пъти дневно 30 минути преди хранене в продължение на 10 дни. Следва 10 дни почивка, след което курсът отново се повтаря.

Вариант 3

Сварете 2 литра вода, след което я налейте в съд, в който сте сложили 6 супени лъжици лененото семе. Сложете капак върху съда и оставете сместа за една вечер. На следващата сутрин прецедете получената течност.

Консумирайте по 300 милилитра от приготвения продукт 30 минути преди всяко хранене. Процедурата трябва да се извършва в продължение на 10 дни без прекъсване. След това се прави почивка от 10 дни и отново се повтаря. Може да консумирате напитката до постигане на желаните резултати.

Изоточник: Факти.бг

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май