Отслабвайте разумно

Чувството на вина е причината за неуспеха на диетата ви!
Отслабвайте разумно

Забранените храни са много по-желани, което саботира всеки път успеха на диетата ви! Предполагам, че част от вас вече знаят тази широко разпространена истина от собствен опит. Други все още се лутат от диета на диета в стремежа си да видят заветните минус 5 килограма на кантара с вътрешното убеждение, че те не работят.

Замислете се, дали често в търсене на правилен режим на хранене не изпускате най-важната съставка, а тя е да харесвате хранителния и спортен режим?!
Удоволствието от спазването им е първата крачка към постигането на успеха. Не го забравяйте, когато с нежелание отивате към спортната зала или трябва да погълнете определеното ви количество протеин със зеленчуци.

Спортът, отслабването и рационалното хранене вървят ръка за ръка. На който и режим да се спрете ще даде резултат - вярвайте в успеха си! Не се отказвайте от него, ако не видите положителен резултат още първата седмица. Често на организма ви са му нужни най-малко 2 седмици, за да влезе в режим на горене. Тук обаче има и сериозна уловка, която е ключа към добрата фигура - да познавате тялото си! Запознайте се в детайл - кои храни, как ви действат. Предизвикват ли някакъв дискомфорт или напротив ви помагат да се чувствате леки и заредени със сили да пребродите планини. Другият основен момент са забранените храни, които умишлено отбягвате, но налитате на тях в миг на неудовлетворение. Никой не е казал, че трябва да се откажете напълно от шоколада, бирата или алкохола по принцип! В случая е важно кога и как да ги приемате. Например, ако ви липсва настроение, чувствате се отпаднали и копнеете за парченце шоколад:

1. Изберете такъв, който е с по-голямо съдържание на какао, като задължително пробвайте комбинацията с няколко какаови зърна. Сладко - горчивият вкус ще ви плени! Ако не я одобрите, то вземете парченце от любимия си шоколад, пък било той и млечен. Хем зареждащо, хем вкусно и в същото време няма да изпитвате чувство на вина.

2. Правилният момент за шоколадова наслада, според специалистите е около 16 часа следобед или за въглехидратно зареждане след тренировка.

Ситуацията с любимата бира или малката ракия е подобна. Самостоятелен прием без мезета за бирата или единствено салата към ракията. Едно малко питие няма да съсипе диетата ви, но превърната в система ще добави мазнини към фигурата ви, особено без физическа активност.

И последното най-важно условие за успеха на диетата ви е да се харесвате, обичате и да си давате ден в седмицата, в който можете да се насладите на всички забранени храни изключени от режима ви!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април