Офис-помощници на диетата - домашно приготвеният обяд

Не се лишавайте от възможността да си го спретвате редовно
Офис-помощници на диетата - домашно приготвеният обяд

След като тук и тук вече подробно обсъдихме офис-враговете на диетата, вече е време да видим кои все пак са приятелите ѝ. И днес започваме с един от най-големите ѝ другари – мистър Домашен обяд. Точно така. Този, който преди час-два колегите Киро и Руслана излапаха с наслада. 

Нарочно го изписваме с главна буква. Защото, според нас, той е също толкова важен, колкото закуската, особено ако човек работи в условия на непрекъснат стрес. Тогава, досещате се, има опасност от изостряне на апетита и злоупотребяване с вредни и опасни за здравето и за талията храни. Или от масово преяждане в края на деня, което също не звучи като добра алтернатива.

В този ред на мисли, вкусната манджа, направена с грижа вкъщи, ви позволява да се храните редовно, здравословно и пълноценно дори в офиса. Какво ще има в менюто? Зависи изцяло от собственото ви кулинарно вдъхновение, както и от редовното планиране. Факт.

Уви, за целта, е нужно да се вихрите в кухнята честичко, почти всеки ден. Или пък веднъж в седмицата, ама тогава да готвите по повече, както прави колегата Киро. Препоръката ни е да се спрете на специалитети, които са лесни и бързи за реализация, а такива има много, не се притеснявайте. Плюс това, те могат да бъдат уникално вкусни, засищащи и полезни.

Освен, че ви помага да спестявате калории обаче, домашният обяд прави за вас и друго важно нещо. Тъй като вероятно е сравнително по-евтин от този, който си поръчвате обикновено в ресторанта, той ви позволява да заделяте пари не само за храна, но също и за вълнуващи пътувания и други такива глезотии. Ако не вярвате, надникнете тук, където ще намерите сериозно доказателство в подкрепа на тази теза. 

Е, да, рекламираме героя на настоящата статия наистина агресивно. Но го правим, защото знаем, че той ще стори за вас само хубави неща. А искрено искаме да се чувствате сити, в добро настроение и пълни с енергия. Защото това са важни условия, от които зависи не само поддържането на добра фигура, но и продуктивността на работното място.

Добре, край на рекламата! Кажете: какъв обяд ще си приготвите утре? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май