Пролет в менюто за секси фигура

Имате нужда от нея, нали?
Пролет в менюто за секси фигура

Честито! Фактите говорят, че само след няколко дни посрещаме официално пролетта. Съблечете тежкото палто и му благодарете, че ви служи вярно през всички студени дни. Пак ще ви трябва.

Заедно с него обаче вероятно ще ви се наложи да свалите и няколко излишни килограма, неизбежен подарък от зимата.

Добрата новина е, че има много пролетни храни, които могат да ви помогнат да влезете във форма. Те подобряват храносмилателния процес и снабдяват организма с важни хранителни вещества.


Ягоди

Не е случайно, че са едни от първите плодове на пролетта. Ягодата е топлолюбиво и капризно растение (листата му замръзват при температура от -10 градуса) и, за да даде плод, трябва да усети нежните лъчи на пролетното слънце.

В ягодите има фибри, на които се приписва сериозна роля в отслабването. По-важното обаче е, че те съдържат дори повече от препоръчителната дневна доза витамин C. Последният е антиоксидант, който е истински Ахил в борбата със свободните радикали и пази кожата от стареене.


Пролетни салати

Богатите на вода зеленослистни зеленчуци са истински помощник в регулирането на дневния калориен прием.

Американско изследване показва, че ако при първото си хранене за деня заложите на разнообразна салата, ще намалите приема на калории с 12%. Ако добавите и две сварени яйца към нея, можете да се похвалите с истински балансиран старт на деня.

Не сте почитатели на салатите, така ли? Е, зеленчуковите супи постигат същия ефект. Нещо повече: друг експеримент напомня, че хората, които започват обяда си със супа, хапват с 20% по-малко от онези, които я пропускат.


Гъби

Мнозина все още се съмняват в хранителните достойнства на гъбите, но по калоричност и съдържание на мазнини някои видове наподобяват месо.

Доказано е, че хората, които хапват за предястие гъби, се чувстват толкова сити, колкото, ако хапнат ястие от говеждо месо, например.

Така че може би е дошло време да преосмислите отношението си към гъбите.

Е, желаем ви вкусна пролет в менюто и успех с поддържането на добра форма!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май