Тризнаци от фастфуд

След 10 години безплодие
Тризнаци от фастфуд

Тази история може да бъде много показателна за някои от вас и напълно необяснима за други. Фактите обаче са следните – една вегетарианка, която е уведомена от лекарите, че не може да има деца, забременява след като преминава на ежедневно меню от Макдоналдс.

След като в продължение на 10 години Лаура Диксън не успява да забременее по естествен начин, тя решава да опита с ин витро оплождане. Първият опит е прекратен по лекарско предписание, а вторият завършва със спонтанен аборт през осмата седмица. Третият обаче носи на Лаура три дечица – Миа, Макс и Мейсън.

Това, което се променя в живота на Лаура между втория и третия цикъл, е нейният апетит и по-точно – новопоявилият се глад за месо. Тя твърди, че никога досега не е чувствала подобно нещо, но изведнъж започва да изпитва неистова нужда от мръвка под формата на бургери. Дотолкова, че се буди през нощта и кара съпруга си да ходи до близкия ресторант за бързо хранене. Понякога стига до 6 менюта оттам дневно, благодарение на което качва 32 килограма. В момента Лаура е убедена, че има децата си благодарение на Макдоналдс. Това обаче не й е попречило да се върне към вегетарианския начин на живот след раждането.

Съществуват много примери за това как вкусът на жената се променя по време на бременност, но повечето хора ще се съгласят, че в настоящия случай има нещо крайно нередно. Как е възможно един здравословен режим, какъвто е вегетарианството, да се свързва с безплодие, а вреда диета, каквато е изхранването с фастфуд, да донесе плодовитост? Никой не може да каже. Истината обаче е, да не ядеш месо само по себе си не се равнява на здраве. Ако се замислите, ще се сетите поне за стотина изделия, в които няма животински продукти, но пък за сметка на това са пълни с с непроизносими съставки. Вземете за пример маргарина.

От друга страна, в месото има много неща, които не могат да бъдат набавени от другаде или поне не е толкова лесно. Като пълноценен протеин, например. Като витамин В12. Като редица мастноразтворими витамини. Като холестерол.

В хамбургерите има месо. Има и други работи. Кое от тях е проработило за Лаура и въобще – има ли диетичната промяна роля в нейното зачеване, можем само да гадаем. Споделете предположенията си с нас на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май