Хранене преди или след тренировка

Ако искаме да изгорим повече калории
Хранене преди или след тренировка

Ново изследване показа, че за да сме в състояние да изгорим повече мазнини, трябва да изберем правилното време за тренировка. Така горим калории, без на практика да правим повече физически упражнения. В зависимост от това кога тренираме – преди или след храна, можем да изгаряме до 22% повече калории, твърдят учените. Те открили, че мъжете и жените трябва да тренират по различно време в зависимост от хранителния си режим. 

Например, мъжете изгарят повече мазнини, когато се упражняват преди храна, а при жените е точно обратното. Експериментът е част от здравословна програма на Би Би Си. 

Ако жените се хранят час след тренировка могат да притъпят ефекта на упражненията, показват проучванията на д-р Адам Колинс от университета в Съри. Той наблюдавал 30 доброволци – 13 мъже и 17 жени в продължение на четири седмици. Те участвали в спортове с различна интензивност до три часа дневно. Всички консумирали засищаща напитка преди всяка тренировка, но една част приемали плацебо без никакви калории. 

Това позволило на д-р Колинс да изпита последствията от яденето на въглехидрати преди и след физически упражнения. В началото и в края на експеримента той тествал нивото на мазнини при всеки от участниците, заедно с тяхното тегло, обиколка на талията и нивата на кръвната захар в кръвта.

Д-р Колинс открил, че жените изгарят повече мазнини, когато приемали въглехидрати след тренировка. Обратното на тях, мъжете топят повече мазни клетки, преди да са се нахранили.

Източник - БГНЕС

ключови думи:
спорт фитнес хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април