6 навика, които увеличават вашето коремче

6 навика, които увеличават вашето коремче

Може да тренирате всеки ден за вашата преса, но тя да не изкача. Вижте, кои са 7-те навика, които увеличават вашия коре, дори и да тренирате всеки ден.

1. Честа употреба на газирани напитки. Ако обичате кола и фанта и искате да имате коремна преса, помислете пак, кое ще предпочитете. Пиенето на 1 чаша газирани напитки дневно увеличава захарта в организма ви и съдържа повече въздух в стомаха ви и го кара да се подува.

2. Увеличаването на порциите. Когато сте много гладни, понякога ядете повече, от колкото трябва. Или когато пропуснете 1 хранене, наваксвате на следващото. Но недейте да го правите, защото така коремът ви се подува и пресата отива на кино.

3. Вечеря късно вечер. Не трябва да вечеряте след 8 часа. Или  по-малко от 2 часа преди лягане. Това е така, защото вечер тялото ви храносмила по-бавно и ако легнете преди да сте смелили храната си, коремът ви ще остане подут.

4. Ядене, когато сте тъжни, депресирани или ядосани. Много хора започват да ядат, когато не се чувстват добре. Например, когато са приключили дълга връзка, повечето хора започват да ядат сладолед и сладко. Но това се тразява на корема ви, като го увеличава.

5. Не спите редовно. Сънят е много важен за всички функции на организма ви. Трябва да спите 8-9 часа минимум, за да се възстанови тялото ви от предния ден. Намаляването на съня води до редица проблеми, един от които увеличаване на корема.

6. Не приемате достатъчно протеини. Протеинът забързва вашия метаболизъм и кара тялото ви да изгаря повече калории докато храносмила. Един мъж на средна възраст трябва да приема по 20 грама протеини на хранене.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май