6 причини да започнете да се храните правилно

6 причини да започнете да се храните правилно

Най-важното

Правилното хранене е много важно, защото по този начин ще се чувстваме по-добре и ще живеем пълноценно. С добро настроение и мотивация можем да постигнем всичко, дори и да откажем пикантните хамбургери и хотдоци и изкусителните понички. Ако все още нямате мотивация да ги премахнете, ето 6 причини, които ще ви мотивират да го направите.

1. По-нисък холестерол и кръвно налягане. Високият холестерол и кръвно налягане са основните причинители на сърдечно-съдовите проблеми. Ако искате вашето сърце да работи правилно и да нямате проблеми с него и да не попадате в рисковата група от сърдечен удар, започнете да намалявате солта и мазнините във вашето седмично меню.

2. Чиста кожа. Нездравословното хранене влияе и на вашата кожа, колкото и да не ви се вярва. Мазната и солена храна прави кожата ви суха и напукана, а по лицето ви се появяват бръчки. Решението е просто, започнете да се храните с повече зеленчуци и намалете солта и мазнините и бързо ще придобиете кожа на бебе.

3. Повече енергия. Може да се заситите в ресторанта за бързо хранене, но това няма да ви даде енергия. Например 1 морков ще ви даде повече енергия, от колкото 1 хамбургер. Ако не искате да се чувствате всеки ден изморени и подтиснати, започнете да се храните правилно и ще решите този проблем.

4. Намаляване на хроничните болести. Ако дълго време вие сте яли нездравословно, тялото ви е свикнало с тази храна и вредата й се увеличава. Появяват се хронични болки в гърба, стомаха, сърцето и други органи. Тези болки трудно се премахват, но с  една добра и дългосрочна диета, ще успеете.

5. По-дълъг живот. Здравословното хранене ни добавя няколко годинки към живота, а кой не иска да живее повече. Също така вие ще изглеждате по-енергични и младолики и няма да ви личат годините, ако се храните правилно и здравословно, а не с готови и мазни храни.

6. Регулиране на теглото. Хамбургерите и поничките може да са вкусни, но те ви карат да напълнявате, а наднорменото тегло води до различни болести. Заменете ги със пилешки гърди със зеленчуци и плодове и ще регулирате теглото си, което ще ви направи по-пълноценни.

Вижте още: 5 сигнала, че трябва да приемате повече протеини.

Вижте още: 7 правила за здравословно хранене.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април