7 естествени начина да се предпазим от депресията

7 естествени начина да се предпазим от депресията

Най-важното

Депресията е неприятно и опасно състояние, за това трябва да вземем мерки срещу нея още преди да се е появила. Тя ни кара да се чувстваме отпаднали, без настроение и с никакво желание. Често страдащите от депресия намаляват социалните контакти и увеличават нездравословното хранене. Според изследване на асоциацията за борба с депресия, тя е един от основните причинители на самоубийства в световен мащаб. Вижте няколко полезни и естествени начина да се предпазим от появата на депресията.

Когато можете излезте на слънце. Не се забивайте у вас в последните слънчеви дни, а излезте на разходка, дори може да почетете книга в парка. Важното е да стоим на слънце, защото то ни дава витамин Д, който е важен за имунната система и здравината на костите. А разходката сред природата ще ни помогне да се отпуснем и да намалим стреса и опасностите от депресия.

Наспивайте се добре. Липсата на сън ви кара да се чувствате подтиснати и без енергия. В днешния забързан живот не остава много време за сън, но се опитайте да отделите поне 8 часа за добър и здрав сън и ще усетите разликата - ще се чувствате свежи и бодри.

Тренирайте. Противно на очакванията, тренировките ви помагат да се чувствате заредени с енергия, а не изморени. Освен това тренировката стимулира работата на мозъка и това ви помага да сте концентрирани и работоспособни. Също така тренировките са вид социален контакт, който ви помага да намалите опасностите от появяване на депресия.

Намерете страстта в живота ви. Ако ежедневието ви е еднакво, намерете нещо като хоби, което да го разнообрази. Може да е тренировка, може да колекционирате различни неща или нещо, което ви е забавно да ходите. Това занимание ще ви помогне да се отпуснете, да забравите проблемите си и да се заредите с положителна енергия.

Намалете захарта. Практически тя е на всякъде, в почти всяка храна, но е добре да заместите обикновената захар с плодове. Заместете поничките и сладките десерти с плодове и бързо ще усетите разликата. Високият прием на захар е свързан с появата на депресията, което означава, че ако се храните с по-малко захар, ще намалите вероятността от поява на депресията.

Не мислете негативно. Дори и да имате много проблеми, не мислете негативно за тях, а си мислете, че всичко ще се оправи. Това ще ви помогне да намалите стреса и напрежението и по този начин мозъкът ви ще работи по-добре и ще успеете да намерите решение на проблемите. Когато мислите постоянно негативно има по-голяма възможност да се появи депресия.

Намалете алкохола. В малки количества алкохолът няма да ви навреди, но ако пиете всяка вечер по много, вие ще влошите не само физическото си здраве, но и психичното. Университета в Ню Йорк е проучил навиците на над 5000 души, които страдат от депресия и по-голямата част от тях са заявили, че са пили по повече от 200мл твърд алкохол на ден. За това намалете алкохола и ще се почувствате по-добре.

Вижте още: 5 храни, които ви карат да се чувствате изморени.

Вижте още: Да победим умората.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
депресия здраве щастие

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април