Апчих!

Наздраве!!!
Апчих!

Сезонът на гриповете и настинките е толкова як, че чак не ни се иска да приключва. Това е времето, в което отделяме мигове от ценното си време, за да споделим с останалите частица от себе си... кихайки.

Шведският фотограф Улф Лундин очевидно също цени този въздушно-капков обмен, при това дотолкова, че да посвети цяла серия от снимки на него. Тя е озаглавена "Наздраве" и, както можете да се досетите, се състои от израженията на хора, уловени в един от най-нелицеприятните моменти от живота им – моментът на кихавицата. За да я заснеме, артистът поканва моделите в усамотена стая и ги инструктира да кихат пред включената видео камера. Не е съвсем ясно дали хората са се самозаставили да кихнат или просто са чакали това да се случи от самосебе си, но резултатите са налице.766191Ulf Lundin766192Ulf Lundin766190Ulf Lundin766194Ulf Lundin

Самият Лундин казва, че кихавицата е тривиална, но драматична реакция, при която човек губи контрол върху себе си. Често възпитанието ни пречи да дадем воля на този рефлекс и вместо да изпитаме облекчението на гръмовното кихане, ние затискаме уста и нос и издаваме нелепи сподавени звуци. Сега поне имаме приблизителна представа как изглеждаме отстрани в случаите, когато не го правим. Не е ли прекрасно?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май